Lagbanner
Intervju med Haron Ahmed

Intervju med Haron Ahmed

Idag träffar vi Haron, den stabila pjäsen på Dalkurds mittfält. Vi pratar om välkomnandet, kvalmatcherna, akademin och ambitioner om framtiden bland annat.

Hur har staden och laget välkomnat dig sedan du flyttade hit?

- Jag är väldigt glad att vara här och få chansen att representera Dalkurd. Jag har faktiskt velat spela för Dalkurd i många år och det är extremt skönt att äntligen få göra det. Folket här har välkomnat mig med öppna armar, jättebra, från alla i klubben till alla supportrar, säger han till SvenskaFans.com

Du har haft en stor inverkan på mittfältet denna säsong och spelat väldigt bra. Vad tycker du om Dalkurds utveckling under säsongen?

- Jag tycker att vi har blivit bättre för varje match som vi spelat. Det är normalt för att vi har haft så många nya spelare och eftersom vi också har bytt tränare tre gånger. Så utvecklingen har bara blivit bättre och bättre hittills och förhoppningsvis stiger nivån ännu mer inför kvalmatcherna, säger han.

Ni har ju väldigt viktiga kvalmatcher som ni står inför, vad är det viktigaste nu att fokusera på för truppen?

- Vi har ingenting att förlora men väldigt mycket att vinna. Vi behöver ha den mentaliteten inför matcherna. Vi måste fortsätta hålla vår fokus och träna på som vanligt. Vi ska inte vara nöjda bara för att vi har tagit andraplatsen, säger Ahmed

Efter en otrolig säsong så placerades ni på andraplats i serien. Vad är en viktig faktor som har fått er att lyckas med detta?

- Vi har ett bra lag med mycket kvalitet, men också en bra mix av olika spelare. Unga och talangfulla men också äldre och mer erfarna spelare. En annan viktig anledning att vi har varit så starka på hemmaplan är alla de fantastiska supportrarna som stöttar oss varje match, säger han om säsongen.

Dalkurd har många talangfulla unga spelare, har du märkt av någon särskild talangfull?

- Jag tycker att vi har talangfulla unga spelare på varje position. Jag vet att akademin jobbar hårt och vi har haft många unga spelare som har tränat med oss denna säsong. Det är resultatet av det bra jobb som akademin håller på med, menar mittfältaren.

Vad är dina ambitioner för framtiden med din karriär och med Dalkurd?

- Just nu är min enda fokus på de viktiga matcher vi har framför oss. Det är det absolut viktigaste just nu. Som varje ambitiös fotbollsspelare så är min dröm att spela och utmana mig själv på den högsta nivån. Självklart är min dröm att få göra det med Dalkurd, för jag vill se detta lag på den högsta nivån både i Sverige och i Europa, säger Haron Ahmed.

Haron avslutar med att skicka en hälsning till Dalkurd-familjen.

- Sist men inte minst vill jag skicka ett stort tack till mina lagkamrater, tränarstaben och såklart  hela Dalkurd-familjen över hela världen, ni har bidragit till denna säsong och lyft oss mot skyarna. Jag hoppas nu att ni fortsätter att stötta oss. Bijî Dalkurd!

*Denna intervju är översatt från Engelska.

Mattis Karlssonmattiskarlssonn@gmail.com2021-11-20 21:21:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF