Matchrapport: GIF Sundsvall - Dalkurd FF

Då har det blivit dags för säsongens första matchrapport efter matchen mot ”Giffarna”. Matchen slutar med en 2–1 vinst till hemmalaget men lämnar oss med förhoppningar inför säsongen.

Ingen hade klandrat de supportrar som var skeptiska inför den här matchen. Ett återigen nykomponerat Dalkurd mötte ett Sundsvall som slutade på en sjätteplats i förra årets upplaga av Superettan och som i och med återkomsten av Linus Hallenius säkerligen har ambitioner om att fajtas om uppflyttning kommande säsong.

Dalkurd inledde matchen på det sätt som vi blev vana att se dem förra säsongen. Trots det stundtals visades upp fint spel kommer vi sällan fram till några riktigt farliga målchanser. I backlinjen spelar vi inledningsvis med ett övermod som höll på att straffa sig ett par gånger om. Det första målet kom redan i den 14:de matchminuten när bortalagets Pontus Engblom omarkerad kunde nicka in ett fint inlägg från vänsterkanten. Vid detta skede kändes det som att Dalkurd verkligen kommit fel in i matchen och Sundsvall dominerade bollinnehavet. I den 36:e minuten kom även 2–0 på nickmål, denna gång var det Hallenius som höll sig framme på andra stolpen efter Dalkurds backlinje hamnat på efterkälke. Vid detta laget började det kännas som att det kunde sluta illa men Dalkurd lyckades stabilisera sig och började så småningom ta över taktpinnen mot slutet av den första halvleken.

Vad som än sas i omklädningsrummet i halvtid verkar ha givit effekt. Dalkurd kom ut laddade till andra halvan av matchen och fortsatte så hela vägen till slutsignalen, det var starka prestationer från samtliga spelare. Extra kul var det att se nyförvärvet Alex Simovski storma fram längst vänsterkanten och placera in reduceringen i den 49:e minuten efter en mycket fin framspelning av Arian Kabashi. Kan Simovski fortsätta på detta spår kommer det inte vara några problem att fylla de stora skor som Malkolm Moënza lämnat efter sig. Även om kvitteringen aldrig kom till så fanns det definitivt chanser. Närmast kom vi kanske i matchminut 85 när Gustav Berggren slog en läcker yttersida fram till Farhan Shakor Tawfeeq som var ytterst nära att göra sitt första mål för klubben.

Även om dagens match slutade med förlust så var det spelet som visades upp i andra halvleken mer än nog för att vara optimistisk för säsongen. Nästa helg väntar en tuff match i Svenska Cupen mot Häcken där det kommer krävas en bragdinsats av spelarna, dagens andra halvlek gav ändå lite förhoppningar om att vi åtminstone ska kunna skaka om dem lite grann.