Lagbanner
Matchsvep och spelarbetyg: Dalkurd mot Gefle IF

Matchsvep och spelarbetyg: Dalkurd mot Gefle IF

I lördags tog Dalkurd med sig 3 poäng från Gavlevallen. För andra matchen i rad lyckades man vända underläge till vinst. Stundtals imponerar inte spelet men på det stora hela kan laget stoltsera med 7 viktiga poäng efter tre spelade omgångar. I skrivande stund placeras laget på en tredjeplats där lagen framför står på samma poäng med 1 mål plus i målskillnad.

Dalkurd inledde matchen mot Gefle IF svagt och spelet har ännu inte nåt den nivån man höll i cupspelet. På det sätt som börjat bli vana blev motståndarna bjudna på ett tidigt ledningsmål i matchminut 21, detta efter ett svagt ingripande av Jonathan Viscosi där han petat ut en retur mitt framför mål. Leo Englund kunde tacka och ta emot när han enkelt placerade in bollen. Om kritiken mot Dalkurd inledningsvis varit individuella misstag så är det stora plustecknet att man lyckats vända på underlägen. De två senaste matcherna har laget efter 0–1 underläge i halvtid och stått för totalt 5 mål i de andra halvlekarna. I lördagens match var det Montagna som stod för kvitteringen efter att ha petat in ett instick i straffområdet från lagkapten Styffe. I 74:e minuten skulle vändningen fullbordas efter att Dillan Ismail med kraft kunde nicka in en fint slagen hörna av Rassa Rahmani.

Spelarbetyg

Bedömningsskala:
1 – Under all kritik
2 – Underkänd
3 – Godkänd
4 – Bra
5 – Mycket bra
6 – Världsklass

Jonathan Viscosi 2

Ibland är inte målvakt den tacksammaste positionen när det kommer till bedömning. Mycket av ens arbete flyter förbi ouppmärksammat. Med förhållningen att Jonathan sedan tidigare bjudit på vassa prestationer var matchen mot Gefle IF dålig med hans mått mätt. Att släppa returen på det sättet vid det första målet hade på fel dag kunnat innebära poängtapp.

Christoffer Styffe 4
Den unge lagkaptenen har fortsatt få mycket förtroende och ser ut att växt in mer och mer i rollen. Det behövs inte hymla om att det funnits och i viss mån finns ett par juniormisstag i hans spel, med erfarenhet tycks de dock bli något färre. I inledningen av säsongen tycker jag att vi fått se varför klubben satsar så mycket på denna spelare. Styffe har i sig att ta fram bollen på ett sätt som är mycket eftertraktat hos dagens mittbackar och med lite mer tid kan det bli något riktigt bra utav honom.

Dillan Ismail 5 – Matchens lirare
Dillan har kommit in med lite lugn och erfarenhet som saknats lite i backlinjen. Vid sitt mål kom han flygande på Cristiano Ronaldo-vis, han blev matchvinnare och med det även matchens lirare i min bok.

Rassa Rahmani 4
Rassa har troligen imponerat på de flesta under sin första tid i klubben. En tidigare mer offensiv spelare som under korpens ledning skolats om till försvarare. Han fick visa upp sin fina vänsterfot då han slog hörnan till 2–1 målet och kommer troligen stå för flera poäng från fasta under säsongen.

Rendijs Sibass 3
Nyförvärvet från Lettland fick sin första start i klubben och stod för en godkänd insats. Uträttade inte något spektakulärt men har gett intryck av att vara en kvick spelare som kan vara riktigt bra vid omställningar.

Haron Ahmed Zubair 3
Haron har inlett norrettan lite mer anonymt än vad jag personligen förväntade mig. Det han visade upp i Svenska Cupen var fantastiskt och förhoppningsvis är han tillbaka på den nivån snart. Den fina bollkontrollen är som alltid där men han skulle troligen få ut mer i sitt spel om han började släppa bollen i rätt lägen.

Suleman Zurmati 2
En av förra säsongens bästa spelare och en fortsatt viktig kugge, mot Gefle IF var det inte helt hundra. Sulle är en fantastisk bollvinnare och en riktigt stark defensiv spelare. Han har dock sin utvecklingspotential i bollfördelningen och ibland tappar han bollen efter att gjort en stark brytning istället för att släppa vidare.

Bakhtiar Rahmani 3
Bakhtiar stod för en klart godkänd insats. Han har i och med sina meriter vissa förväntningar på sig och hittills har inget visat att han skulle vara något annat än en klass. Stod inte för något mål som mot HTFF men han känns som en målfarlig spelare som säkerligen kommer stå för fler viktiga poäng under säsongen.

Alex Simovski 3
Som för det mesta stabil på vänsterkanten. Förhoppningsvis kan han ta för sig lite mer i offensiven, han är alltid ett alternativ ute till vänster och kommer förhoppningsvis stå för en del poäng när han kommer igång.

Victor Söderström 3
Stod inte för jättemycket farligt i matchen men är ett orostecken för motståndarna. Han målsuccé i de två inledande omgångarna har gjort att han delar toppen i skytteligan. Med rätt service av spelarna runt om sig har han alla chanser att vinna den.

Ezequiel Montagna 4
Argentinaren har fått igång målformen. Mot HTFF på straff och nu senast med ett bra placerat avslut i straffområdet. Hade gärna sett att han var mer involverad i spelet men om han står för mål på det sättet han gör just nu finns inget att klaga på.
 

Anton Fahlstedt2021-04-19 19:29:00

Fler artiklar om Dalkurd FF