Lagbanner

Matchuppladning: Dalkurd FF – IK Gauthiod

Imorgon gästas Dalkurd av Division 2 laget IK Gauthiod i säsongens första tävlingsmatch på Studenternas. Chansen för avancemang är nästan obefintlig, men bara nästan.

Gruppspelet i Svenska Cupen har gått undan, när Dalkurd nu kliver in i sista gruppspelsmatchen gör man det på en andraplats. BK Häcken som leder gruppen med 6 poäng har spelat övertygande, såpass att de kan knippa förstaplatsen utan vinst när de på söndag tar emot Helsingborgs IF. Det enda som skulle kunna stå emellan Göteborgslaget och avancemang är Dalkurd som utöver 3 poäng behöver ta igen 6 mål i målskillnad. Med andra ord krävs inget mindre än en överkörning av IK Gauthiod för att ens ge sig själva chansen att gå vidare till slutspelet.

Motståndet
Det kommer att bli intressant att se hur huvudtränare Mesut Meral resonerat när han ställer ut sina mannar på plan. Är utgångspunkten att det finns hopp om att ett smärre mirakel ska ha utspelat sig efter sista omgången i Cupens gruppspel blåsts av? Då måste laget gå ut med starkast möjliga elva mot gästerna Gauthiod. Bortalaget som slutade på en sjundeplats i Division 2 (Norra Götaland) förra säsongen har gjort hedersamma insatser i sina matcher mot Helsingborgs IF och BK Häcken. Mot HIF räckte det hela vägen till ett kryss och att förvänta sig en enkel match vore naivt. Det vi däremot kan förvänta oss är att Dalkurd kommer vara det bollförande laget. Statisk från fotbollsdatabasen Wyscout visar att IK Gauthiod i matchen mot Helsingborg endast hade ca 34% av bollinnehavet respektive 25% mot BK Häcken. Gästerna har även fått många avslut emot sig, HIF avlossade 24 skott och Häcken 26 i deras matcher. I de båda matcherna har dock endast totalt 9 av dessa 50 skott gått på mål, vill Dalkurd se till att ta ikapp målskillnad gäller det alltså att man siktar in sig.

Dalkurd
Hemmalaget har imponerat inledningsvis på säsongen, inte minst senast mot Helsingborg. De nya värvningarna har hitintills fallit väl ut och Mesut Merals återkomst till klubben ska inte underskattas. Han har vad det tycks fört med sig en målmedvetenhet och auktoritet som saknades stort under förra säsongen. Laget har spelat med stort självförtroende i den egna spelidén och det har givit resultat. Nog för att morgondagens likvärt skulle kunna ses som en träningsmatch är känslan att detta lag har som inställning att aldrig ge upp. Förhoppningsvis får vi se ett Dalkurd som bygger vidare ytterligare på det vi sett och samtidigt visar att man klarar av att övertyga även som favoriter.

Startelvan
Min förväntade startelva (3-5-2) är som följer:
Målvakt: Jonathan Viscosi
Backlinje från höger: Christopher Styffe, Irfan Jasarevic, Rassa Rahmani
Mittfält från höger: Arash Motaraghebjafarpour, Suleman Zurmati, Haron Ahmed Zubair, Gustav Berggren, Alex Simovski
Anfall från höger: Arian Kabashi, Farhan Shakor Tawfeeq

Jag har med förutspått att stora delar av startelvan mot Helsingborg får återgivet förtroende. På högermittfält har jag stoppat in Arash som med en säsong i ryggen troligen kommer få än mer speltid i år. I denna match där förväntan är att Dalkurd kommer hålla i boll tror jag att han kan komma till stor nytta. Utöver det har jag även gett Arian en plats tillbaka in i startelvan. Arian var en av få som avslutade förra säsongen starkt och har vad jag sett spelat med stor hunger inledningsvis, hans löpstyrka och skicklighet en mot en tror jag kan vara viktigt för att få hål på motståndarna.

Matchstart: Söndag 15:00, 7 Mars
Plats: Studenternas IP
Sänds: Cmore
 

Anton Fahlstedt2021-03-06 08:23:00

Fler artiklar om Dalkurd FF