Daniel Gustavsson klar för Elfsborg
Daniel Gustafsson är klar för Elfsborg.

Daniel Gustavsson klar för Elfsborg

Under de senaste dagarna har det ryktats intensivt att Örebros mittfältare Daniel Gustavsson skulle byta klubb till Elfsborg. Under torsdagen blev affären klar. Mittfältaren fick nummer 7 på ryggen och har skrivit ett kontrakt på tre och ett halvt år. Elfsborg och Daniel Gustavsson var tidigare överens om ett kontrakt i januari, men nu blev affären alltså påskyndad. Han blir spelklar direkt och kan därmed göra sin debut emot Djurgården på söndag.

Daniel Gustavsson föddes den 29 augusti 1990 i Kungsör. Hans moderklubb är IF Rune. 2008 spelade han i Västerås SK ett år. Där levererade han och gjorde 22 matcher och 3 mål. 2009 blev han klar för en storklubb i Sverige, AIK. Han spelade många matcher, men fick nog aldrig chansen på riktigt där. Han lånades ut 4 gånger under tiden han spelade där. 2009 lånades han ut till två klubbar. En på våren och en på hösten. Första klubben han lånades ut till var Väsby United. Den klubben har nu blivit AFC United. Andra klubben han lånades ut till var Västerås SK. 2010 lånades han ut återigen till Väsby United. 2013 lånades han ut till Örebro SK. Året därpå bytte han till Örebro SK permanent. Men nu är han alltså klar för Di Gule.

Han beskriver sig själv till Elfsborgs hemsida att han är en snabb yttermittfältare. Han försöker alltid skapa lägen både för sig och för sina medspelare. Han berättar också att han alltid jobbar hårt på planen. Han säger också att han fysiskt 100 procent. Till Borås Tidning säger han att han gillar mycket boll och vill ha boll på fötterna. Att han kan kliva in direkt i startelvan om det behövs.

Till Elfsborgs hemsida berättar han att det känns oherhört bra att få komma till Elfsborg. Att det är en fin klubb som en typ av fotboll han tycker om. Till Borås Tidning säger Daniel Gustavsson att han har pratat med den förra Elfsborgsspelaren Daniel Nordmark om Elfsborg. Nordmark spelar för närvarande i Örebro. Daniel Nordmark har bara sagt bra saker om Elfsborg. Daniel Gustavsson sa också att han vill slåss om ett SM-guld med Elfsborg. Stefan Andreasson berättade under presskonferensen att han har velat ha Daniel Gustavsson i fem år.

Ålgårdsläktaren vill hälsa Daniel Gustavsson välkommen till IF Elfsborg!

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2016-08-11 19:17:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg