”De nya norskorna är skitbra”

Smilla Vallotto blev utsedd till matchens lirare när Hammarby vann mot Örebro i en svängig tillställning. En match som hon imponeras av lagets styrka i trots att allt kanske inte stämmer spelmässigt.

Hammarby vann efter ett tidigt underläge matchen mot Kif Örebro med 5-2. Matchens lirare blev Hammarbys nummer tio. Smilla Vallotto, som stod för två av målen.
– Jag tycker att vi har full kontroll i stora delar av matchen. Särskilt i första omgången så släpper vi in ett mål som är lite flax på fast situation. Men vi kommer tillbaka bra igen och så är det nice att få en 2-1-ledning innan första halvleken är över. Så det var väldigt nice, säger Smilla till SvenskaFans.

Gör det jäkligt bra
Just ledningmålet för Hammarby kommer i ett mentalt viktig läge där matchen står och väger. Precis innan halvtidsvilan. Något som den offensiva spelaren understryker vikten utav,
– Det är väldigt viktigt att döda matchen med det målet. Och med att få in 3-1-också i början av andra halvlek, det gör vi jäkligt bra.

Ledningsmålet gör så att pressen från axlarna släppte. Smilla menar att det finns en styrka dessutom i att laget lyckas göra mål även när allt inte stämmer.
– Även om vi inte klarar att hitta kombinationerna i första halvlek så gör vi ändå mål och det betyder väldigt mycket. Även om vi inte har den bästa första halvleken.

Kan slå ut föredetta klubben
Semifinalerna lottas under måndagen där Piteå, Häcken och Rosengård är möjliga motståndare för Hammarby. För Bajens nummer tio kvittar det vilka man får möta när lagets norska anfallsspelare böärjat hitta rätt i samspelet.
– Jag har en väldig tro på det här laget. Så för mig så spelar det inge roll vilka vi möter, med de nya norska också som är skitbra spelare. Så jag är väldigt ”happy ”med dem.
Och oavsett motstånd så tror jag att vi kommer att göra det skitbra. Så jag känner absolut ingen stres oavsett motstånd.

Julie Blakstad som stod för två av målen i andra halvlek kan nu ställas mot sin gmala klubb BK Häcken. Under våren 2023 var hon utlånad till laget från Hissingen. Om en möjlig semiifinal mot sin gamla klubb säger hon följande:
– Det hade varit lite kul att spela mot gamla klubben, men oavsett vilka vi möter kommer det bli kul. De är bra lag allihop. Så vi får se vad lottningen blir och så får vi ta det därifrån, säger Julia