Stora Valla, 2024-06-01 13:00

Degerfors - Utsiktens BK
3 - 1

Degerfors blandar och ger

Degerfors blandar och ger

Närmast ser vi nu fram mot en fotbollsfest på Stora Valla när Utsikten kommer på besök och när Svennis hedrar sin tidigare arbetsplats och blir hyllad. Intresset för matchen är stort, vi kan nog räkna med säsongens bästa publiktillströmning när vi tar ett nytt avstamp mot en slutlig placering på den övre halvan

Degerfors IF blandar och ger. Så kan vi väl sammanfatta första tredjedelen av årets Superetta. Att än en gång tappa poäng mot Varberg såg vi väl inte komma, men det verkar ha gått troll i matcherna mot dem. Jag försöker hålla mig från att kommentera enskildheter och laguttagningar men det finns en del att fundera över vad gäller mötet med Varberg BOIS. Vi möter ett lag som förra säsongen hamnade toksist i Allsvenskan med 67 insläppta mål, och nu ligger näst sist i Superettan med näst flest insläppta mål. Det var upplagt för en rejäl vinst. Men att starta matchen med ett starkt defensivt präglat lag mot Varberg var nog ingen lyckad startelva och Mammar på högerkanten såg inte ut att trivas ngt vidare. Jag hade gärna sett att Lundin kommenterat den laguttagningen. Funderar också över det faktum att två spelare nu tydligt har visat sitt missnöje med hur laget formeras. Harmonin i gruppen är viktig om man ska nå framgång på fotbollsplanen. Och ska vi vara med och utmana om en plats bland de tre första när säsongen summeras får vi nog ta hjälp av sommarfönstret.

Närmast ser vi nu fram mot en fotbollsfest på Stora Valla när Utsikten kommer på besök och när Svennis hedrar sin tidigare arbetsplats och blir hyllad. Intresset för matchen är stort, vi kan nog räkna med säsongens bästa publiktillströmning när vi tar ett nytt avstamp mot en slutlig placering på den övre halvan. Jag tvivlar på att nuvarande spelartrupp tar oss till topp tre men hoppas att jag har fel.

Håkan Hansson 2024-05-31 09:30:22
Author

Fler artiklar om Degerfors