Degerfors redaktion tippar tabellen

Degerfors redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Näst på tur är Degerfors IFs redaktion här på SvenskaFans.

Rickard Ericsson – Ståplats 1907

Tippa tabellen
1. Djurgården 
2. Häcken
3. Malmö
4. AIK
5. Hammarby 
6. Elfsborg 
7. Kalmar
8. IFK Norrköping 
9. IFK Göteborg 
10. Degerfors 
11. Sirius
12. Mjällby
13. Halmstad
14. Värnamo
15. Varberg
16. Brommapojkarna 


Motivera topp 3
Djurgårdens IF
Djurgården var nära i fjol men klarade inte fullt ut att kombinera Allsvenskan med europaspel. Har förstärkt fint med Oliver Berg och Carlos Moros Gracia. Djurgården har ett riktigt bra lag på alla positioner och jag tror att de drar längsta strået i år! Ska bli intressant att följa alla nya BP-talanger i år!

BK Häcken
Det har inte hänt jättemycket hos Häcken. Alexander Jeremejeff har flyttat till Grekland och Simon Sandberg har värvats in från Hammarby. Bernie Traore har återhämtat sig från sin skada som höll honom borta under hela 2022, och han har sett otroligt bra ut i Svenska Cupen. Lägg där till Ibrahim Sadiq och en mängd andra offensiva stjärnor, tillsammans med allsvenskans bästa mittfält, så ser vi att det kan definitivt räcka hela vägen igen. Ska bli spännande att följa Lamin Sonko som sett riktigt spännande ut på försäsongen!

Malmö FF
Malmö känna lite osäkra. Ett katastrofalt fjolår och i år har det värvats in två, för mig, okända spelare tillsammans med Tinnerholm och Ali. Rydström känns som rätt tränare för detta lag och jag tror att det blir ett markant hack upp i tabellordningen. Ska bli kul att se vad Taha Ali kan göra i ett så bra lag. Blir det succé eller läktaren? 

Motivera botten 3
14. IFK Värnamo
Fjolårets Värnamo måste vara den största överraskningen på många år. Och även om det sett bra ut under försäsongen så kan jag inte tro att se kommer klara det lika bra i år. Magashy, Tihi och framförallt Antonsson är inte lätta att ersätta. Det ska bli spännande att se Djurgårdslånet Albion Ademi i en sämre klubb. Kommer han briljera som i Mariehamn?

15. Varbergs BOIS
Varberg kvalade i fjol och har inte imponerat under försäsongen och cupen. De har värvat friskt i år och det ska bli spännande att se om de lyckas få ihop laget. Jag är tveksam. 

16. Brommapojkarna
Ett lag med massa talang och en hel del rätt spännande spelare som gjorde det bra i Superettan i fjol. Jag har dock svårt att se att de klarar kontraktet. Det ska ändå bli riktigt spännande att se Pettersson - Vasic i Allsvenskan. Den Duon gjorde 15 respektive 11 mål i fjol.

Motivera ditt lags placering
Degerfors tiondeplats vore kanske inte inte sensationellt om det inträffade. Men visst känns det som att det kan vara något för optimistiskt! Men jag väljer att vara positiv. Nästan hela stommen från ifjol är kvar. Rossbach är en fenomenal målvakt och Pavlovic har visat sig vara en riktigt duktig innermittfältare. Faller övriga oskrivna kort väl ut, samtidigt som om spelare som Vukojevic kan ta nästa steg, så tycker jag att en tiondeplats är möjlig! Mest orolig är jag för vår väldigt tunna mittbacksbesättning. Här vill vi inte åka på skador!

Hur tippar du Allsvenskan 2023?

 

SVENSKAFANS.COM2023-03-27 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans