Lagbanner
Nedräkning till derbyt III - Nu kör vi!
Mer måljubel från Gurra att vänta?

Nedräkning till derbyt III - Nu kör vi!

Revansch ska utkrävas, en allsvensk plats och serieseger kan säkras, Järdlers "svit" ska spricka. 16 dagar sen sist. Då gjorde Erik Lindell 2-1 i 88e minuten. Nu är det dags igen!

Det var få förunnat att få vara på plats på derbyt under pandemi-året 2021 som spelades på Stora Valla. Jag var en av de som fick vara på plats och se hur Edvardsen fullständigt pulveriserade örebroarnas försvar på egen hand. Hösten 2021 var även det en njutbar historia då Edvardsen och Saidi (Boudah) stod för målskyttet och vi delvis förseglade deras öde som leder till idag och deras placering i Superettan. Hot och klotter är förhoppningsvis ingenting som vissa supportrar jobbar med längre.
Men nu är nu och vårens derby gav inte alls samma fina smak som de två matcherna 2021. Därför bör vi ha en rejäl dos revanschlusta i gruppen, men i kombination med Williams mantra "en match i taget" tror vi det leder till en laddning som är fullständig optimal.

Örebro SK
Noterbart kring bortalaget är att det för Degerfors-bekanta ansiktet Gwargis har lämnat. In har Ahmed Yasin kommit. I övrigt lär det vara en hyfsat lik elva som under vårens derbymatch, men att deras inställning kommer vara bra mycket mer defensiv än utgångspunkten i våras. 
Christian Järdler har under hösten fått lite assistans i sin tränarsyssla där Alexander Axén klivit in som något slags side-kick där han har synpunkter på spelarna emellan sina tv-gig på Discovery. 

Någon slags fembackslinje får man anta att de svartvita ställer upp med då defensiven varit i största fokus under den senaste tiden. Detta har givit resultat ska sägas då de endast släppt in ett mål under de senaste fyra matcherna. Under samma tid har man gjort tre mål framåt, vunnit två matcher och fått två oavgjorda resultat. Vilket gett lite luft under vingarna och en något framskjuten position i den oerhört jämna bottenstriden, men med helgens resultat faktiskt endast skiljer en poäng ner till kvalplats. 
Inför matchen saknas rutinerade Mohammed Saied som är skadad, dessutom är Niclas Bergmark avstängd då han drog på sig ett gult kort i föregående match. Dessutom finns det vissa frågetecken kring den isländske högerbacken Valgeirsson som tydligen har lite ljumskproblem som kan sätta käppar i hjulet.

Örebroarna kommer enligt uttalanden med cirka åtta busslaster och säkert några stackare som får lov att ta egen bil. Deras mål lär bli att sätta emot allt de kan för att det rödvita laget inte ska få fira allsvenskt avancemang på hemmaplan i ett derby. Hyfsad tändvätska. Dessutom behöver de några poäng till för att helt säkert garantera spel i Superettan nästa år. Noterbart är att laget vunnit en bortamatch under året.

Förmodad startelva: Påhlsson - Käck, McCue, Modig, Crona, Kroon - Andersson, Shlimon, Backman - Yasin, Holmberg

Degerfors IF
Tänk, förra derbyt inleddes med följande elva: Wille Jakobsson - Oscar Wallin, Nasiru Moro, Mamadouba Diaby - Elyas Bouzaiene, Sebastian Ohlsson, Kevin Holmén, Alper Demirol, Karim Mammar - Gustav Lindgren, Pashang Abdulla
Sju spelare utbytta sen dess. Tre spelare som bytt position. Endast Gustav Lindgren som kan förväntas starta på samma position som sist. Detta tror jag endast är positivt för Degerfors del. 
Utöver detta har vi alltså elva raka matcher utan förlust i Superettan. Sju raka segrar. Ett lag i fullständig medvind på en arena som kommer svämma över i rött och vitt. Fortfarande allting att spela för. Allting i egna händer i ett derby. Ge oss en seger, ge oss tre poäng, ge oss en allsvensk plats.

Förmodad startelva: Forsell - Moros Gracia, Morgado, Ohlsson - Lindell, Netabay, Gravius, Diaby - Holmén, Lindgren, Vukojevic

Nu kör vi. Forza rödvitt!

Redaktionen2024-10-22 10:40:00

Fler artiklar om Degerfors