Delad pott i fredagens derby mot IK Frej
Othman El Kabir fick pris som AFC:s bäste denna afton

Fredagkvällens derby på Vikingavallen/Täby IP i Superettan mellan hemmalaget IK Frej och gästande AFC United blev en match där lagen ägde varsin halvlek. Frej hade första halvan och AFC andra halvlek. Resultat: IK Frej - AFC United 1 - 1 (0-1)

Blåst och regn hängde i luften vid matchstart. Försiktig början innan Adnan Cirak i Frej (kusin med Haris Cirak i AFC) fick iväg lagets bästa avslut under halvleken,
ett avslut som Josh Wicks i AFC målet inte kunde hålla men tog själv hand om returen. I den 7:e min hade AFC en bra chans framför målet efter lite oreda i Frej försvaret.
En tavla på mitten bäddade för Frej i 14:e min, men reddes upp av backlinjen.

16:e min hade först El Kabir ett rykande skott, I samma min hade Omar Eddahri också en fin chans, dock rakt på målisen.
I 36:e min en bra chans på nick för Daniel Theorin i Frej efter en hörna, repliken från AFC var en dubbelhörna där AFC inte fick till det, alltid en fot i vägen.
På stopptid sätter Richard Spong krokben på Othman El Kabir i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten efter viss tvekan. Fram stegar Othman El Kabir och stänker
in bollen i målvaktens högra kryss. 0-1 i halvlek var inte rättvist, precis som Frejs 1-1 mål i andra halvlek som var minst lika orättvist.

Svagt försvarsspel på bägge ytterbackarna bäddade för 1-1 redan i 48 min. Joakim Runnemo kunde helt ensam dunka in bollen efter ett inlägg från vänsterkanten där
Victor Söderström gjorde bort två AFC försvarare.
Resten av halvleken gick i AFC favör, både El Kabir och Eddahri hade fina chanser, men fick inte till det. El Kabirs frispark från 35 met var mäktig, målisen fick iväg den
till hörna efter visst besvär. I 84:e min fick Frejs Victor Söderström chansen mitt i AFC boxen, men Wicks gjorde en storartad räddning på avslutet.

Filip Rogic fick iväg ett par avslut i slutminuterna, tyvärr utanför ramen bägge gångerna. Inbytte Imad Zatara fick iväg ett avslut, dock rakt på Frej målisen Atanackovic.
Priset till bäste AFC:are gick helt riktigt till Othman El Kabir, men nog kunde han passa kamraterna någon gång tycker man. Othman är på tredje plats i hela Superettan i antalet avslut mot mål.
En eloge till den lugne isländske domaren som inte blåste sönder matchen, samt höll inne sina "ostskivor" i tveksamma situationer.