Delad pott mot Dalkurd FF
Othman El Kabir i huvudrollen än en gång

Söndagens bortamatch mot Dalkurd FF på Domnarvsvallen i Borlänge blev en tuff och hård tillställning där domaren hamnade i fokus inför nästan 4000 åskådare. Resultat: Dalkurd FF - AFC United 1 - 1 (0-0)

Lätt duggregn över Domnarvsvallen när matchen startade med en halvfarlig hörna för AFC efter ett par min.
Josh Wicks fick göra sin första kvalificerade räddning i 11:e min efter ett bra anfall av Dalkurd.

Ny Wicks räddning efter en halvtimmes spel. En halvtimme där hemmalaget haft mest bollinnehav.
41:a min hade AFC ett vackert anfall där El Kabir hde ett riktigt bra avslut nere vid stolproten, målvakten lyckades dock tippa till en hörna.

Många hörnor (7 mot 3) och mera bollinnehav gör att Dalkurd vinner halvleken på poäng.
En halvlek som innehöll hårt och aggresivt spel var det.
— Vi måste lyfta upp laget inför andra halvlek, vi tappar bollen alldeles för lätt i anfallsspelet, tyckte Coachen Özcan i pausen.

Andra halvlek började med ett tjusigt lobbförsök av El Kabir, tyvärr på fel sida stolpen sett med AFC ögon.
I 54:e min händer det. Sasa Matic vinner en närkamp och rusar fram på högerkanten, slår ett fint avvägt inlägg i mitten på boxen där Buya Turay kommer farande och nickar hur tjusigt som helst in 0-1 i ena burgaveln. Ett klassigt vackert fotbollsmål.

Så i 58:e min bjuder domare Cisic Dalkurd på en fantastiskt billig straffspark och 1-1. Dalkurds Rawan kunde knappt hålla sig för skratt på frågan om det var straffspark i intervjun med Cmore efteråt.
Filip Rogic tätt över på tilläggstid i 92:a min. Så nära var det en fullpoängare för AFC. En halvlek där AFC var det bättre laget.
AFC:s bäste var som så många gånger förr Othman El Kabir som låg bakom det mesta i AFC:s anfallsväg. Cmores kommentatorer öste beröm över Othman under hela matchen.

Domare: Nermin Cisic