Visma Arena, Växjö, 2024-04-02 19:00

Öster - Degerfors
1 - 1

Delad pott mot Öster

Delad pott mot Öster

Två nya tränare, elva nya spelare, styrelsen och en ngt bantad administration har gett oss hoppet tillbaka. Nu ser vi fram mot en säsong där vi är med och fightas om en plats i toppen av tabellen.

Svensk elitfotboll har avverkat säsongens första omgång, nu återstår 29 omgångar. Kulan i luften på allsvenskans arenor tillsammans med sommartidens införande brukar markera vårens ankomst, men i år bjuder kung Bore motstånd.

I Allsvenskan gjorde ett favorittippat MFF processen kort med kamratgänget från Norrköping, 5-1 talar sitt tydliga språk. Vem utmanar skånelaget om seriesegern i år. Värt att notera från premiäromgången är att alla fyra Stockholmslagen vann i premiäromgången medan de fyra Göteborgslagen förlorade. Ska någon lirare framför andra nämnas efter denna första omgång får det bli Djurgårdens Lucas Bergvall. Fram till sommaren får vi njuta av denna begåvade kille innan han flyttar till England och Tottenham. Honom tror jag svensk fotboll kommer att få stor nytta av framöver.
Om resultaten i Allsvenskan var något så när väntade så överraskade ett par av resultaten i Superettan. Att nykomlingarna Skövde AIK på Behrns Arena skulle vinna över Örebro var svårt att hitta, och inte trodde vi väl att Varberg skulle förlora mot Brage. Noterar också att bröderna Holmberg och Stefan Jacobsson förlorade premiärmatcherna denna säsong. Jag följer med stort intresse deras fortsatta karriärer och håller tummarna i alla deras matcher utom när de möter Degerfors.

Ett favorittippat Öster på bortaplan är lika med med tuffast möjliga motstånd, och en bra värdemätare för Degerfors IF efter försäsongen och svenska cupen. Efter en god nattsömn och repris av första halvlek så konstaterar jag att Degerfors gör en bra insats. Ribbträff, stolpskott och friläget för "Gurra" minns vi, men Öster hade även de sina chanser. Men visst är det surt att tappa poäng på övertid. Jakobsson i målet gör ett gott intryck och jag läser i Karlskogakuriren att han hyllar Maria Busk Madland som är föreningens målvaktstränare. Hon är värd spaltutrymmet och det är riktigt kul med en kvinnlig målvaktstränare i ett herrlag i den svenska fotbollseliten. Maria är uppväxt i Rådom, norra Värmland, i närheten av mina hemtrakter, och jag brukar skryta med att jag har spelat tillsammans med hennes pappa Lars. Fast det var inte fotboll utan i husbandet på logen vid Östmarks hembygdsgård. Lars Busk är en duktig dragspelare.

Nästan fem månader har gått sedan Allsvenskan 2023 blåstes av och Degerfors fick ta klivet ner till Superettan. Vi minns hur det var. Självförtroendet var förbrukat, dysterkvistarna fick syre och femton spelare lämnade föreningen. Men det har vänt. Nu andas det optimism hos Degerfors IF, och det i hela föreningen. Två nya tränare, elva nya spelare, styrelsen och en ngt bantad administration har gett oss hoppet tillbaka. Nu ser vi fram mot en säsong där vi är med och fightas om en plats i toppen av tabellen, och snart är Mårtensson och Vukojevic tillbaka i truppen. Till sist så tror jag att Sundsvall får det tufft på lördag.

Håkan Hansson 2024-04-03 13:43:00
Author

Fler artiklar om Degerfors