Delad pott på Tunavallen
Ake Akboveta, matchens lirare med sina två första mål för AFC Eskilstuna

Lördagens hemmamatch på Tunavallen mot gästande Varbergs BoIS blev en tuff uppgörelse för hemmalaget. Resultat: AFC Eskilstuna – Varbergs BoIS 2 – 2 (0-1)

Martchen började med bollinnehav för AFC. Ju längre halvleken gick ju mer kom Varberg in i matchen.
Jätteläge på frispark i 16 min för BoIS betydde 0-1.
Jämt spel fram till halvtimmen spelad, sedan var gästerna det bättre laget under sista kvarten.
Akboveta som var mitt i boxen lyckades missa målet från 5 met håll i 36:e min.
Mycket nära 0-2 i 38:e min. Målisen Cursi gjorde dock en fin räddning till hörna.
Camara hade ett tungt avslut utanför efter 45 min spel.
AFC hade endast 2 avslut på mål medan Varberg hade 3 i halvleken. Anfallsspelet ville inte alls fungera i halvleken.

Bra inledning av AFC. I 52:a min spelar Camara fram Kojic som med hög fart sätter ett inlägg mitt i boxen
som Akboveta dunkar in från nära hål och 1-1.
Fortsatt AFC tryck gav både hörna och avslut på mål.
Lårskada på målisen Curci 58:e min betydde premiär för Mihail Ivanov i målet.

I 63:e min hittar Anel Rashkaj Adan Kojic som trycker in bollen mot boxen där
Akboveta kommer farande och dunkar in 2-1 målet. Vilken och fläkt över detta snygga fotbollsmål.
2-2 i 68:e min sedan AFC försvaret inte hunnit med i BoIS omställningen.

Solklar straffspark för AFC i 74:e min sedan Akboveta dragits i armen i straffområdet när han var helt fri,
men domaren såg inte det som alla andra såg.
77:e min var Akboveta nära att bli hattrickskytt, tyvärr gick direktavslutet utanför.
Inkomne Erasmus missar helt i 84:e min efter att ha spelats fram av Felix Michell.

Knapert med flyt framåt trots två mål, mycket beroende på viss oskärpa, eller var det otur?
Försvaret får ta på sig Varbergs andra mål som var väl enkelt.