Den här bjuder vi på!
En Sylvia-spelare kommer ur en trång situation med bollen under kontroll, förföljd av vår lagkapten Joacim Corneliusson i en ovanlig tröja, nummer 8.

Den här bjuder vi på!

Huddinge IF svarar för en bra insats när formtoppade IF Sylvia kommer till Källbrinks gräs på lördagen men förlorar med uddamålet. Det är en mål- och spelmässigt jämn match i en timmes tid, sedan bjuder vi norrköpingsklubben Sylvia på ett gratisläge och domaren, med hemadress i samma stad, har inget att invända mot tacklingen som fäller vår målvakt.

Huddinges A-trupp är decimerad på grund av skador och sjukdomar, fyller ut bänken med tre spelare från P19. Tre killar som kom att svara för pigga inhopp under matchens slutskede.

Men jag börjar från början, och redan tidigare än så. Jag står intill domartrion när de väntar på att Huddinges lag ska komma ut till avspark. Domaren hojtar ”Skynda er, vi har kommit ända från Norrköping!”. Avslöjar var hans sympatier kommer att ligga under dagens match.

Tabelltvåan Sylvia inleder med självförtroende men Huddinge, med en defensiv 4-4-2-uppställning, viker inte ner sig det allra minsta. Efter fem, sex minuter tar HIF hand om initiativet. Joacim Corneliusson och Samuel Edgren starka på mitten medan Noah Strand och Martin Haddad kliver in när Sylvia försöker överraska med långa chansartade uppspel.

I 19e hettar det till för första gången. Vi har frispark cirka tio meter in på Sylvias planhalva, till vänster. Lyftningen in i straffområdet skapar oreda, två skott blockas undan.

Ställningskrig under en period. Inget av lagen vill blotta sig men i 36e ser Milo Norrby en lucka på vänstersidan och sätter fart. Sylvia-spelare försöker hänga med, håller fast och drar i Milo som till slut inte orkar att hålla sig på fötter. Solklar frispark? Givet gult kort? Nä! Domaren friar. Inte undra på att Abbod Kocadag blir upprörd. Han får gult kort.
Talesätt skapas. (Om det inte redan existerar.) Varning till ledare är alltid betingat av felaktigt domslut.

Spelet öppnar upp sig en aning, Marten Al Adbulawi kliver in från höger och får till en kanonträff från drygt 20 meter. Målvakten Emil Holmberg fläker sig och boxar undan. Sedan är det vår målvakts tur att utmärka sig, Fabian Bouleau tvingas sträcka sig rejält för att få fingertopparna på en listig höjdboll innan den når fram till en fri Sylvia-anfallare.

Sylvia testar med en hård, låg hörna från höger. Skottblock på den och vi ställer om snabbt. Marten får läget, tufft uppvaktad av försvarare får han inte bollen innanför målramen. Attackvillige Marten på gång nästan direkt efteråt, fälls mitt på Sylvias planhalva. Elias Ländin prövar en passningsvariant, lågt rakt fram. Ingen lagkamrat får tag i den bollen. Det går bättre när Görgis Alan och Milo samarbetar på vänstersidan, trär igenom bollen till Samuel vars vinkel är nästintill obefintlig, målvakten styr bort skottet.

Vi fortsätter att skapa lägen när matchen återupptas efter halvtidsvilan. Jocke vinner boll på mitten, avancerar innan han sätter bollen på fötterna hos Alexander Jacob i straffområdets mitt. Alex tar för lång tid på sig, när skottet kommer hinner försvarare styra bort till hörna.

Liknande attack bara en minut senare, nu med Elias som bollförare innan passningen går till Samuel som från straffområdeslinjen placerar bollen förbi målvakten men också tätt, tätt utanför vänstra stolpen.

Ett tillbakapressat Sylvia gör vad de kan för att dra ner på tempot, kontrollerar bollen via passningsspel mitt på egen planhalva och vi låter det försiggå.

Sylvia har ett helt att tillvägagångssätt när vi försöker spela boll på egen planhalva, inte minst i och kring eget straffområde. De pressar högt och har under första halvlek varit nära bollstöld vid mer än ett tillfälle. Vi envisas med att använda bollen som lockbete, på det något hala underlaget är det dömt att gå åt fanders förr eller senare.

Förr eller senare betyder minut 59. Två knappa passningar i följd, Fabian försöker kontrollera bollen i mitten av straffområdet samtidigt som han vill finta bort motståndaren tätt intill. Sylvia-spelaren sätter elementär tackling axel mot axel, Fabian i backen. Bollen i sidled. Emanuel Arvidsson har öppet mål. 0-1.
För mig fullständigt obegripligt varför vi bjuder på det här viset.

Nästan lika obegripligt varför ingen plockar upp Sylvias 12a Kia Chuko som tre minuter senare får vidöppet till vänster. In i straffområdet, avslut kommer, via Noah Strands senkomna tackling letar bollen sig förbi Fabian. Sista knuffen ombesörjs av en offsidestående Sylvia-spelare, bekräftat av assisterande att han var offside men att bollen redan passerat linjen. Vad jag inte förstår är varför målet tillskrivs Sylvias Oliver Matic, i tröja 26. Någon bollkontakt jag inte upptäckt eller är det ett godkänt offsidemål?

Kort efter 0-2 slängs våra tre P19-grabbar in och är helt respektlösa. Fart i benen och vilja till förändring. Samtidigt slår Sylvia över till rent säkerhetsspel, tar dock de få lägen som uppenbarar sig. Som i 77e. Snabb attack längs högerkanten, perfekt inspel förbi Fabian. Framrusande Emanuel Arvidsson har bara att sätta bredsidan till framför vidöppet mål. Han missar bollen!

Mindre, mycket mindre ytor i andra straffområdet. Vi är nära, nära vid flera tillfällen men kommer inte igenom.

Domaren, som blåser korrekta frisparkar mot Huddinge ser gärna mellan fingrarna när det är Sylvia-spelare som syndar. Irriterande. Matchen igenom har han släppt den ena småfula tacklingen efter den andra med förklaringen ”spel på bollen”. I 87e svarar Martin för en briljant glidtackling på mittplan, klockren bollträff. NU blir det frispark, till och med gult kort!

I 89e får vi till slut utdelning på vår kompakta press. A-lagsdebuterande Leonard Odefjärd levererar ett av många inspel från höger, Vincent Ringkrans upp i mitten av straffområdet, motståndare tätt bakom, med ryggen mot mål nicktouchar Vincent bakåt. Bollen i elegant båge över målvakten, seglar in i bortre krysset. 1-2!

Temperaturen stiger. På planen och på läktaren. Marten rivs ner, svarar för en eftersläng. Blir varnad. Inget för killen i vitt och svart som initierade situationen. Fler bollar mot Sylvia-försvaret, tyvärr inget som ställer till med några allvarliga problem. Tre minuter, det är allt domaren ger oss innan han blåser av matchen.

Matchfakta
5/10                    Huddinge IF – IF Sylvia 1-2 (0-0)                      
0-1 Emanuel Arvidsson (59), 0-2 Oliver Matic (63), 1-2 Vincent Ringkrans (89).

HIF: Fabian Bouleau – Omar Laamrani, Martin Haddad, Noah Strand, Elias Ländin (81 Filip Baser) – Marten Al Abdulawi, Samuel Edgren (66 Vincent Ringkrans), Joacim Corneliusson, Görgis Alan (81 Kevin Dedukic) – Alexander Jacob (66 Leonard Odefjärd), Milo Norrby (66 Leon De Ciccio).
Varningar: huvudtränare Abbod Kocadag (36, protestyttring, rättmätig sådan), Martin Haddad (87, ojust spel), Marten Al Abdulawi (90, ojust spel).
 

Robert Lindberg2024-10-05 18:09:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger