Krönika: Den magiska sången
Bild från Borås. FOTO: ELVEDIN BASIC.

Krönika: Den magiska sången

Det här är en saga om en sång som fångade en supporters försvunna själ. Det kom att förändra hela hans liv på ett sätt som ni kanske har hört innan.

Folk dom säger ni kan inte vara kloká
Hur kan ni lägga alla pengar på Snoká
Men säg, vad ska vi annars göra?
Från norr till söder
Hela Sverige ska höra
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking




Under hela mitt liv som supporter för IFK Norrköping har jag näst intill varit mobbad på en lågnivå. Jag kommer från en liten by och där är det IFK Göteborg, Di Blåe eller Stockholms-lagen som gäller. Folk har menat på att jag inte är klok. ”Peking är knappt ett allsvenskt lag” har vännerna och bekanta skanderat.

Jag bor inte i Norrköping och därför är jag sällan på hemmamatcherna. Jag är i exil från den eviga staden Peking. Därför har jag pröjsat en hel del för att följa och hjälpa mitt lag till tre poäng på bortaplan. Vännerna som är vana vid att lägga sina pengar på Viaplay och CMORE har skrattat åt mig och sagt ”Hur kan du lägga dina pengar på ett gäng snoka?”.

Det har inte varit lätt att svara på den frågan under de senaste åren. Superettan och botten i Allsvenskan har inte riktigt varit tillräckligt tillvägagående argument.

Men säg mig, vad ska jag annars göra? Ni vet själva den känslan själva. Alla vinner guld utom vi. Vi åker till Gävle, till Malmö och runt hela Sverige för att supporta IFK Norrköping. Det har inte varit lätt. Men vi har stått där, gjort vårt jobb, även på de absolut fulaste ställen som Strandvallen i Hällevik. Jag kan inte bara lägga mig och dö. Inte heller jag kan ringa upp Janne och skälla ut honom.

Ni vet också den känslan när hjärtat klappar lite extra, pulsen stiger och laget gör mål. Resultaten går vår väg och festen tar bara aldrig slut. Det här året har livet varit lite enklare med att resultaten har gått vår väg.

Resorna har varit de flera. Från norr till söder har Kamraterna låtit oss supportrar uppleva våra bästa stunder den här säsongen. Falkenberg med Peking-supportrarna var fantastisk. Det blev ett minne för livet faktiskt, för min del. Kärleken från Jönköping till Falkenberg med de bästa supportrarna blir något jag sent glömmer.

Stoltheten skriker i min taniga kropp. Hela Sverige har hört oss. Vännerna som har retat mig kommer nu fram och klappar mig på axeln och tar mig i handen. Jag har skrikit mig hes på läktarna med ramsan ”Vi skiter i vem ni är för vi är serieledare” länge. Jag är värd det. All kritik och all negativ energi som folket har kommit med tidigare har vänt. Nu är det bara positivt.

Men Åååh, vad bra vi är. Året har varit fantastiskt. Guldmatchen i all ära, men Åååh, vi Peking har spelat den effektivaste och mest attraktivaste fotbollen i hela Sverige. Säger inte det något? Nej, det gör ju egentligen inte det.

Vi är Peking.



Folk dom säger ni kan inte vara kloká
Hur kan ni lägga alla pengar på Snoká
Men säg, vad ska vi annars göra?
Från norr till söder
Hela Sverige ska höra
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking
ÅÅÅÅÅÅÅH Vi är Peking

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-10-29 19:23:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås