Den röda tråden

Den röda tråden

Detta ska läsas som ett svar eller ett komplement till den krönikan som TA skrev angående att ge Stefan Jacobsson ett långtidskontrakt.

Trelleborgs FF har länge känts som ett skepp utan kapten, vi värvar spelare direkt från FC Försäkringskassan och haft tränare som har tänkt så olika om hur fotboll ska spelas som om Roy Keane och Alf Inge Håland skulle starta en podd tillsammans.

Vem bär då ansvaret för denna luddiga och snåriga riktning? I min värld så är det Salif Camara Jönsson, mannen som är anställd som sportchef med ansvar för herrlaget. Jag har aldrig hört Salle säga hur han vill spela fotboll, vad som är viktigt när han värvar spelare eller hur han vill bedriva sin verksamhet? Jag vet att ni inte kommer att gilla detta men vi hade en tränare vars hjärta pumpade blått och som hade tagit oss från botten till en stabil 4:e placering, men han fick gå. Vems ansvar var det att sparka honom? Ja, det borde rimligtvis varit Salle då han är chef över herrarna.

Vem ansvarar för detta års värvningar? Vilket borde vara den svagaste och dyraste de senaste åren? Borde rimligtvis varit Salle? Vi har kastat Mellby Gårds pengar till oss utan att det gjort någon nytta. Någon skrev på FaceBook “Vi var bättre innan vi fick Mellby Gårds pengar “, vilket tyvärr är tragiskt men sant. Pengarna kom för sent, de skulle kommit inför säsongen 2018 så vi kunde gjort en rejäl satsning när vi gick upp i Allsvenskan. När man nu tittar utifrån så tycks det som man använder pengarna på spelare som har klippkort på vårdcentralen i stället för på spelare som kan spela 30+ matcher under säsongen.

Salif är säkert jättebra på mycket inom klubb och kan vara en tillgång, han har haft ett fint jobb i det civila och kan säkert bidra med mycket på kansliet. Men jag tycker att han borde kliva av sportchefsrollen och ta en mer administrativ roll. Min lösning på det stavas Kristian Haynes. Han känns som en visionär och en nytänkare, han vill satsa på unga och samtidigt spela en modern fotboll. Jag tror att han hade passat bättre som sportchef än som tränare, och sen om vi ska ha Stefan eller inte låter jag vara osagt.
Men med Kristain som vägvisare så tror jag att vi kan komma upp till Allsvenskan om några år med ett spännade lag som andas Trelleborgs FF och inte denna främlingslegion som det är nu där många spelare bara verkar se detta som en sista fet utbelaning innan som ska varva ner i norrettan.

DanielTrelle2023-10-11 10:00:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg