"Den sista bron är bränd för Jeahze" - Bajenpanelen omgång 15

"Den sista bron är bränd för Jeahze" - Bajenpanelen omgång 15

Trots tre raka vinster så är det inte frid och fröjd i Hammarby

Det roliga först. Hammarby slår Varberg och landar på guldsnittet 2 poäng/match efter halva säsongen. Hur var matchen mot Varberg?

Göran

En riktigt bra arbetsinsats kryddade med ett par vassa ingripanden från Ludwigson och Besara, vilket räckte till 3 pinnar.

Theo
Den var bra på många sätt. Givetvis för att det är en bortaseger på gräs som kändes välbehövt för såväl supportrarna som laget. Utöver det visade vi ett nytt taktiskt djup i och med att vi anpassade spelet efter underlaget på ett bättre sätt än tidigare. Dessutom bidrar nyförvärven direkt och jag gladdes åt Pinas insats. Poängsnittet och framför allt vår målskillnad är väldigt god och med några "enklare" matcher i rad nu hoppas jag vinsttrenden fortsätter.

Jack 
En stark insats, Varberg borta är en erkänt svår match. Fina insatser från spelare som varit lätt ifrågasatta. Ösregnet var en osäkerhetsfaktor som kunde ställt till det men Bajen redde ut det. 3-0 är alltid ett godkänt resultat. 


Joel Nilsson har 8 vinster på 8 matcher, Jeppe 8/9, Davor har tre raka nollor. Blir det svårt för Concha, Sadiku, Trawally och Dovin att slå sig in i startelvan framöver?

Göran 
Ett riktigt lyxproblem för Marti, som jag är övertygad om att han känner sig tillfreds med. Många bra spelare som presterar är ju en tränares dröm. Det lär ske en hel del rotation, men några av de som presterar bra nu behöver nog göra en sämre match för att på så sätt spela sig ur startelvan. Så länge vi vinner och inte släpper in några mål skall vi fortsätta med samma spelare.

Theo
Det kommer absolut bli svårt när laget rullat på som vi gjort och vunnit så mycket. Jag tror att med den bredd vi har är det lite av ett lyxproblem Cifuentes står inför men för egen del känns det självklart att såväl Sadiku som Dovin ska spela. Den förstnämnda är på en för hög nivå för att kunna bänkas, den senare vår stora målvaktstalang som ska ha speltid. Trawally och Concha kommer nog få kriga men spetsegenskaper har dem och jag hoppas att vi kommer kunna se ett lag med viss rotation från match till match.

Jack 
Det kommer bli väldigt svårt att gissa startelvan framöver. Saidi har börjat starkt men om Trawally får vara skadefri tror jag han kommer ta startplatsen. Blir skönt för honom när nästa anfallsvärvning kommer in och tar pressen. Concha ser ju väldigt bra ut, tror han startar nästa match, var ju ett fantastiskt inhopp igen. Dovin tror jag tar tillbaka platsen i målet snart. Tycker han är lite underskattad bland oss supportrar. I all hets om unga spelare och egna produkter vill folk ändå bänka Dovin, fattar det inte! 

Vi måste prata om Jeahze. Han uppges ha strejkat och spelade inte mot Varberg. Det sägs att Besiktas har kommit med ett skambud. Jag är freustrerad, han har ju växt ut till en ledare och nyckelspelare. Hjälp mig att sätta ord på detta. Hur ska man hantera Jeahze?

Göran
Här känns det som att Hammarby behöver stämma i bäcken och inte bara acceptera att man kan bete sig hur som helst när man har kontrakt med Hammarby. Vi har sett samma sak med Djurdjic och Amoo tidigare och sådana saker skapar ringar på vattnet hos andra spelare. Man skall också vara medveten om att spelarna förmodligen känner press från sin agent att byta klubb också, en press som kan få spelarna att göra dumma saker. Jag förväntar mig att Mohanad går ut med en offentlig ursäkt till klubben och oss supportrar. Allt annat vore dumt från hans sida.

Theo 
Informationen just nu är ju minst sagt tvetydig. Ska Jeahze säljas behöver föreningen få ett bud som avspeglar hans värde och inget annat. Om han själv vill iväg och han faktiskt visat ointresse för att spela så ska han givetvis bänkas, vi vill ha motiverade spelare på planen. I dagarna lär det bli tydligare vad som pågår men med så mycket motstridig information och kommentarerna från JJ känns det ganska tydligt att något strular.

Jack
Trots hans val av agent och att han bråkat sig bort tidigare blev jag förvånad att Jeahze beter sig så. Men nu är det ju bara att sätta hårt mot hårt. Den sista bron brändes när han rensade sin Instagram. Jag tror inte han gör en minut till i Hammarby. Förhoppningsvis säljer vi honom för vad han varit värderad till tidigare men skulle inte bli förvånad om det blir ett underpris. Men bra att Hammarby inte viker sig för sånt beteende. Det är ju till viss del en ny sits för Hammarby att i princip alla spelare är intressanta för andra klubbar, hög tid att visa vad som gäller. Om Hammarby är seriös med att etablera sig som en storklubb så är det dags att stämma i bäcken. 

Halva säsongen spelad. Vad ger du Marti, JJ och klubben för betyg hittills. Är klubben där den borde vara?

Göran

4+. Ja, det tycker jag att vi är. 30 poäng på 15 matcher är riktigt bra. Hade vi vunnit cupfinalen mot Malmö hade det blivit en femma i betyg. Den förlusten känns extra sur fortfarande då jag tror att vi hade gjort bra ifrån oss i Europa även detta år och kanske lyckats ta oss till gruppspel. Klubben är nu precis där den vill vara men det är tydligt att man inte nöjer sig med det utan gör allt för att komma ikapp Malmö.

Theo
Marti har lyckats otroligt bra med en väldigt kort startsträcka så det kan inte bli annat än högsta betyg enligt mig. JJ får ofta massa skit men om vi ser på värvningar och försäljningar under de senaste åren är det en otrolig utveckling vi haft som klubb. Givetvis går det att lyfta fram mindre lyckade exempel men så är det ju alltid och det ska inte fläcka helheten. Hammarby är på en hyfsat bra plats just nu utifrån våra ambitioner och gällande spelet så verkar det bli bättre och bättre så vi kanske har en trevlig höst att se fram emot.

Jack 
Ett gupculd och det hade varit full pott. Tycker Hammarby som klubb ser oförskämt bra ut. Vi har pengar att satsa och det fortsätter poppa upp talanger. Poängsnittet är bra och det känns som att klubben är på rätt väg. Hammarby är den största utmanaren till Malmö de närmsta åren. 

Match igen på söndag,Värnamo. 3-0?

Göran

Är säker på seger då vi har krav på revansch för senaste förlusten mot Värnamo. Skall vi säga 5-0.

Theo
Värnamo har inte vunnit på 6 matcher (1-0 mot oss var senaste segern), de har -11 i målskillnad och ligger cementerade i botten av tabellen. Det här ska vara en seger så klart och gärna 3-0.

Jack
Yes please! 3-0 är melodin. 

Jack Holm2022-07-29 10:54:19
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!