Behrn Arena, 2024-05-14 19:00

Örebro - Degerfors
2 - 1

Derbydags på Behrns Arena

Derbydags på Behrns Arena

De senaste derbyna, Allsvenskan 2021, mellan tisdagens båda lag minns vi med välbehag, dubbla vinster och Edvardsens hattrick på Stora Valla glömmer vi inte i första taget.

Matchen senast mot Landskrona lämnade en del övrigt att önska. Kanske hade vi skruvat upp förväntningarna för mycket, och när det bjuds på individuella misstag som senast blir det inga poäng. Vart tog insatserna från de inledande matcherna vägen? Chans till revansch nu på tisdag när det är derbydags. Örebro SK, på Behrns Arena, är en av säsongens mest prestigefyllda matcher och i derbymatcher som denna handlar det om så mycket mer än poäng. Efter tre raka förluster har ÖSK spelat in sju poäng och vinner de derbyt passerar de Degerfors i tabellen.

Rivaliteten mellan föreningarna är väldokumenterad och ger naturligtvis extra krydda till tisdagens möte. Derbyt vi minns är definitivt det på Stora Valla i september 1993. Lars Zetterlund tacklade Ottosson som ådrog sig dubbla benbrott, Leffe Olsson tog revansch på Zetterlund efter två minuters inhopp och utvisades, Degerfors med tio man tog ledningen (Hårding målskytt), tio minuters tillägg, Örebro kvitterar och domaren Lennart Elofsson hamnade ordentligt i blåsväder. Han fick med hjälp av polis eskorteras från Stora Valla till Bäckhammar, och efter den matchen var Elofsson ett skällsord i Degerfors och bland rödvita supportrar runt om i landet. Ett bestående minne från den matchen är när dåvarande ordförande, Yrjö Toivonen, i ensamt majestät motade supportrar från sittplatsläktaren från att ta sig ner för att snacka med domaren.

De senaste derbyna, Allsvenskan 2021, mellan tisdagens båda lag minns vi med välbehag, dubbla vinster och Edvardsens hattrick på Stora Valla glömmer vi inte i första taget. Tuff match väntar på tisdag, Stockholmsfansen mobiliserar och fyller på i Degerforsklacken, bra jobbat Stockholmssupportrar.

Tror på lite rotation i startelvan och hoppas på lite mer jävlaranamma än senast. Passar på att avsluta med att gratulera Pashang Abdulla som utsetts till månadens lirare.

Håkan Hansson 2024-05-10 20:26:00
Author

Fler artiklar om Degerfors