Platinumcars Arena, 2022-07-16 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF

Det är bara att gilla läget

Det är bara att gilla läget

Efter en turbulent vecka med sparkad tränare och tre presenterade nyförvärv bjuder kamraterna in tabellfemman Malmö FF för spel.


Ja, vart början man…?

I måndags sparkades Rikard Norling från posten som huvudtränare. Möjligen var det så att den sista halvleken i bortamatchen mot Degerfors (1–1) blev droppen för IFK:s ledning, även om Mårdh bestämt hävdar att resultaten bedöms över tid. Vad han säger, och inte säger…ja, jag vet inte. Problemen är fler än Norling – enligt mig.

Det är bara att gilla läget. Att Norling spelat ut alla sina kort, det var tydligt. Att han var tvungen att lämna IFK blev till sist nödvändigt och oundvikligt, både för honom själv och IFK. I nuläget ligger det ingen ny tränare i pipen. Det ryktas om både den ena och den andra, och en isländsk joker?

Det har också presenterats tre nya spelare till truppen. Det rör sig om Laorent Shabani från Sirius, Anton Eriksson från giffarna och sist men inte minst, Arnor Sigurdsson som kommer från en lånesejour i Italien. Det rör sig även här om ett lån för islänningen. Om dessa tre grabbar är tillgängliga för spel, det vet jag inte i skrivande stund, men jag antar att det bara är att sätta plattan i mattan? Jag ser det som nyttiga tillskott i truppen. Att truppen behöver breddas och spetsas till är nog alla väldigt överens om.

Just det, en ny scout också – Thomas Andersson-Borstam. Välkommen!

Matchen då?
Malmö FF placerar sig just nu på en femteplats i tabellen med 14 matcher spelade. Veckan tillbringade man med att spela match (3–3) på Island (CL-kval) mot Víkingur. Möjligen kommer de rotera laget en aning mot oss, men oavsett kommer det bli en tuff match. Laget har blandat och gett i årets Allsvenska rent spelmässigt. Men med endast 4 förluster på 14 matcher går man in till den här matchen som favoriter. Att IFK står utan en huvudtränare spär möjligen på favoritskapet ytterligare. Men, IFK har inte förlorat mot MFF sedan den 15 september 2019.

Peking kommer ledas av de assisterande tränarna Anes Mravac och Vedran Vucicevic. Hur mycket förändringar kommer det att bli spelmässigt? Vilka spelar? Kommer de testa något nytt, eller håller de kvar vid samma spelmässiga ram? Vi får se. IFK har dock valt att stänga delar av veckans träningar. Så möjligen är det något på gång, som man inte vill dela med sig av. En känsla jag har är att man möjligen går ifrån 3-4-3, bara en känsla…lite ”back 2 Basics.”

Matchen blir viktig utifrån många perspektiv. Dels måste man ta poäng för att inte börja närma sig den absoluta botten, dels måste man sikta mot något som liknar en ”nystart” och låta våra tillfälliga tränare och de nya spelarna ingjuta lite mod och glädje till laget för fortsättningen.

Jag hoppas så klart också att vi får se några nya spelare på planen, främst Arnór, då det är på de offensiva alternativen det ekar lite tomt, enligt mig.




Läget i IFK:s trupp
Totte och Agardius har varit tillbaka i träning och ska vara tillgängliga för morgondagens match. Det borde då finnas en hyffsat skadefri trupp att tillgå för interim-tränarna (De Brito, Kahzeni ej uttagningsbara). Vad gäller truppen är den inte släppt när detta skrivs.

Väl mött! Vi ses på parken!


TV: Discovery+ och Kanal 5 – sändningsstart 14:30
På Plats?  På Platinum Cars Arena – 15:00

 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-07-15 18:04:03
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås