”Det är bara en jävla lättnad”

”Det är bara en jävla lättnad”

Det var en lättad, glad och sargad Fredrik Hammar som mötte SvenskaFans i mixade zonen efter gårdagens derbyvinst. Efter Erabis segermål tidigt i andra halvlek kunde Hammarby hålla ifrån och vinna kvartsfinalen mot AIK.

”Galenskapen jag har”
Fredrik Hammar startade dagens match på bänken men fick hoppa in efter dryga timmen. I en match där det smällde ordentligt i närkamperna var Fredrik nöjd med sin kämparinsats.
– Jag sa att jag skulle in och avgöra idag. Jag tyckte att det där var att avgöra. Det var fantastiskt. Det var en jävla kämparinsats, säger Fredrik och fortsätter;
– Mitt mål var att försöka sprida så mycket som möjligt av den här galenskapen jag har. Jag kände att jag fick med de flesta. Tekie och alla, Strand också. 


En lättad och sargad Fredrik Hammar.

Hammar fick sedan frågan om samarbetet och kemin med nyförvärvet Simon Strand, även han känd för sin kämparglöd och hårda arbete.
– Han sa till mig att jag är helt dum i huvudet. Men han är sjuk i huvudet också, säger Fredrik. 

Vem är värst?
– Vi diskuterade det i omklädningsrummet nu efteråt. Jag tyckte att han var värst men han sa att jag var värst. Men vi kom inte så långt, säger han och skrattar.

Vilken jävla kung
Hammarbys nyförvärv Simon strand startade derbyt. Sin första match i grönvitt och lyckades marginalisera AIKs vänsterkant på ett bra sätt matchen igenom. I kampen om vem som är värst är Simon säker på sin sak.
– Jag tror att han är snäppet värre än vad jag är, men vilken jävla kung, säger Simon Strand om lagkamraten Fredrik Hammar.


Fredrik Hammar som varit Hammarbysupporter sedan barnsben hade laddat upp genom att kolla på gamla derbyn.
– För några dagar sen kollade jag på derby där Romulo gjorde hattrick. Idag försökte jag bara ta det lugnt.

I en tuff match hann Fredrik under sitt inhopp vara inblandad i flera dueller. Bland annat en situation med Durmaz och Guidetti som håller på att slita av Fredriks tröja. Situationen slutar med att Axel Björnström (AIK) står över en liggande Fredrik och skriker på honom.
– Jag fattar inte hur de klarar sig utan kort hela tiden. Hade jag gjort det hade jag väl fått rätt åt direkt. Det är sånt som händer. De har spelat till sig där. Då ska man få lite extra dispans säger Fredrik med lurig blick. 

Om Björnström kommenterade Fredrik följande:
– Jag vet inte vad han skrek. Han tyckte nog inte att jag skulle ha frispark. Nu kanske jag inte ska säga vad han sa. Jag hade antagligen sagt något liknande, berättar Fredrik.

Hammarby lyckades till slut vinna efter att ha varit rejält tillbakapressade sista 15. Känslan efteråt var dock inte enbart glädje menar Fredrik.
– Det är bara en jävla lättnad. Jag har inte så bra känsla inför derbyn. Jag tycker att det är jävligt jobbigt som supporter. Men det är sjukt skönt när man vinner.

Mer lättnad än glädje?
– Ja nästan.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-03-14 10:35:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!