Det är dags att göra mål, del x: Inför Örebro hemma

Det är dags att göra mål, del x: Inför Örebro hemma

Sverige är nu ett landslagsuppehåll rikare, utan att nödvändigtvis vara en EM-plats rikare, men Allsvenskan kör åtminstone äntligen igång igen. Hammarby möter Örebro hemma, och kan förhoppningsvis spela till sig de poäng (och mål) som tappades i föregående match.

Det är dags att återgå till Allsvenskans slutskede i kölvattnet av ett ganska deprimerande landslagsuppehåll för svensk del. Grattis till Ömmi och Birkir som tagit sig till Frankrike nästa sommar med sitt Island, det är en bragd i sig som de lyckats med. Vad som är än mer tacksamt är att de isländska hjältarna återvände till Årsta IP skadefria, och i stort sett hela truppen är frisk inför morgondagens hemmamöte med Örebro. Så vad kan vi förvänta oss imorgon?

Senast vi besökte ÖSK slutade en lackluster match i 2 - 2 efter mål till bägge lag på enbart fasta situationer. Örebro stängde ner mycket av den rörlighet längs kanterna som Bajen gjort sig bra på, och det hjälpte inte heller att ett dugligt kombinations- och passningsspel fattades i stora delar av matchen.

Vi kommer även av en jubileumsmatch som var vackert inramad, men frustrerande att se på. Det är stundtals litet ofattbart hur stor procent av riktiga målchanser som går i målramen för Bajen, och är det inte stolpen så var det senast Cramer som plockade det farliga som skapades, och även det var rätt torftigt. För att lyckas emot ett Örebro som förvisso kommer med ett betydligt sämre facit (3F 1V 1L), men som kommer av en vinst emot Häcken senast, så krävs det främst att målen börjar trilla rätt.

Förhoppningsvis kan Orlov spela så mycket som Nanne tänkt sig, jag har gillat tempot och skärpan i passningarna i slutskede som han har bidragit med, och även hur fort det gick för honom att synka med resterande lag, målchanser som brutalt missats till trots. Torsten har å andra sidan på senare tid visat upp sig ifrån sin bästa sida, och det egentligen ingen emot, förmodar jag, om det fortsätter och han inte dippar igen som tidigare hänt. Det är åtminstone där jag skulle vilja sätta tryck; på mitten och i offensivt kombinationsspel och avslut.

Örebro är kontringsskickligt, så det gäller att ligga på och inte förlora boll på mitten imorgon, men främst gäller det att sätta en på mål (Elfsborg hemma är en match som helst inte upprepas i första tagetDefensiven är jag inte vidare orolig över, och tacka någon högre stående makt för att Magyar lyckats hitta fotfästet efter en del skak, och att islänningarna, som inte varit dåliga, ändå förhoppningsvis fått en rejäl boost i självförtroende av Lasse och sitt kompani.

Örebro ligger och väger på strecket, som är hårfint både nedåt och uppåt. Stupar man så ligger man möjligen i botten, vinner man så plockar man in något på resten av mittentabellen som man får säga är tight. För Bajen är det inte en måstematch tabellmässigt, även om den gröna massan (litet över 26,000 i skrivande stund) naturligtvis inte förväntar sig annat än att man visar i hemmaborgen hur det går till på Söder. Plockar man tre pinnar här så ligger man helt plötsligt uppe och andas Häcken i nacken, på nummer åtta.

Det kommer att andas liv i ett Tele2 som stått fotbollstomt sedan 2v tillbaka. Hjärtat pumpar redan, och jag föreslår att har du inte redan säkrat biljett, så är det dags att göra det nu.

Hanna Fredsberghfredsberg2015-09-12 16:13:37
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK