-
-

Det här var ruskigt bedrövligt

Det här var ruskigt bedrövligt

Malmö föll mot Elfsborg med 1–0 efter en högst undermålig tillställning. Detta var inte bra för fem öre.

Jag försöker ofta vara en positiv och optimistisk person, försöker se nyanser, tendenser och positiva embryon till något som ger mig en smula framtidstro i spelet. Men idag är det väldigt svårt att hitta någonting som var ens i närheten av bra i Malmö FF. 
 
Elfsborg tog ledningen i slutet av den första halvleken efter en märklig situation på en högerhörna. Innan dess hade Malmö haft väldigt mycket boll, men utan att skapa en enda riktigt farlig målchans. Gische kändes blek, Antonsson likaså och Berget extremt frustrerad. Detta var inte ens i närheten av att vara en godkänd insats. 
 
Under den andra halvleken hade Malmö återigen mycket boll, men utan att skapa några målchanser, och hade faktiskt inte ett enda skott på mål. Bollar slogs bort i lika konstant takt som regnet fallit över Skåne dom senaste dagarna. 
 
Ingen idé, ingen kreativitet och definitivt ingenting som bidrog till något positivt överhuvudtaget. Om jag ska försöka hitta något optimistiskt idag får jag i sådana fall lyfta fram Olas inhopp. Det gav i alla fall en mikromillimeters hopp i sammanhanget. 
 
I övrigt är det bara att försöka göra precis allting bättre i nästa match. Dock blir jag lite orolig nära Jon Dahl Tomasson säger, efter matchen, att andra halvlek var helt okej – t.o.m. godkänd. Ligger man under och inte ens kan få iväg ett enda skott på mål, då kan det omöjligt vara godkänt, oavsett hur många sidledspassningar som man fått ihop. 

Oskar Unelandoskar.uneland@hotmail.se@futboldelamor122020-07-05 17:07:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?