"Det känns bra att spela i Sveriges bästa klubb"
Tkalcic pratar ut om guldet.

"Det känns bra att spela i Sveriges bästa klubb"

Nikola Tkalcic berättar om sitt bästa beslut och om sin första titel efter guldmatchen i Malmö.

Nikola är helt paff när han möter Guldköping efter matchen. Självklart är han glad men också väldigt inspirerad av säsongen som har gått.
– Jag kan verkligen inte ens tro detta. De här var helt otroligt. Det här är min första titel. 

Nikola om matchen
– De fick rött direkt och det gjorde det mycket lättare för oss i resten av matchen. Vi visste att vi skulle få chanser i matchen och det visade Emir med sitt mål. Tyckte det var dumt av Rosenberg, men det gynnade oss i slutänden. 

När han kom, trodde han detta?
– Jag trodde aldrig det, ingen trodde att vi skulle stå som mästare till slut. Inte ens topp tre. Ju längre säsongen gick började folk tro på oss och nu är det bara en obeskrivlig känsla. 

"En av mina bästa beslut jag har tagit"
Janne Andersson har skyddat sina spelare till döden. Det var han som tog det avgörande beslutet att signa Tkalcic 2011. Spelaren berättar att han trivs med sin tränare. 
– Han har alltid hjälpt mig och alltid varit rättvis mot mig och laget. Jag har gett allt från min sida för honom. Vi har alltid haft en bra kommunikation och jag har gjort det han har önskat från mig. 

Han kom hit från Kroatien och ingen visste riktigt vem Nikola Tkalcic var. Beslutet att komma, till och med att förlänga sitt kontrakt, var hans bästa beslut. 
– Agenten hade kontakt med IFK och när jag kom hit på provspel 2011 så bestämde de sig för att signa mig. Jag är glad att jag förlängde med IFK Norköping förra säsongen, det var en av mina bästa beslut jag har tagit. Det känns bra att spela i Sveriges bästa klubb. 
 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-10-31 17:36:38
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås