"Det känns jävligt bittert" - Bajenpanelen

"Det känns jävligt bittert" - Bajenpanelen

Bajenpanelen är tillbaka och diskuterar derbyt, Demirol och den lätta (?) matchen mot Norrköping.

Några dagars distans till derbyt. Ska vi vara nöjda med poäng eller gräma oss över att vi inte vann?

Hampus

 Med tanke på resultatet i vårderbyt och att vi lyckas göra 5 mål mot gnaget denna säsong känns det som ett misslyckande att bara få med oss 2 poäng.

Göran
Jag tycker nog att krysset var rättvist i Söndags men hemma borde vi ha vunnit med tanke på hur den matchen såg ut. Så helt nöjd kan jag inte vara utan vi borde ha haft fyra poäng och inte två.

Leonard
Svårt att svara på jag har fortfarande inte bestämt mig. Inför matchen kändes det verkligen som att det här var det perfekta tillfället att tvåla till Gnaget. Dock, som vi alla vet, lever alla derbyn sina egna liv och tidigare formsvackor spelar mindre roll. Det finns ingen anledning att hänga läpp över denna match, en poäng borta på Friends får anses vara godkänt, även om det är lite surt då vi inte kunde plocka alla tre pinnar på hemmaplan.

Theo 
En poäng borta mot AIK är klart godkänt på pappret. Som matchen utvecklades så kändes det dock så jävla bittert. Slarv satte oss i tidigt underläge i båda halvlekarna och hade vi varit mer påkopplade i de här momenten tror jag resultatet hade sett annorlunda ut. Det är dessutom svårt att inte tänka på hemmamötet och hur orättvis det slutresultatet var. En säsong där gnaget inte alls är särskilt bra så blir summa summarum för min del därför att det är en besvikelse och vi hade chansen att bryta en dyster bortatrend.


Alper fick första matchen från start. Hur skötte han si

Hampus

Mer än godkänt! Det är inte lätt att som junior göra sin första match i ett derby. Han tog för sig mer och mer ju längre matchen led och jag tror att vi kommer få se mycket mer av honom denna och framförallt nästa säsong.

Göran
Klart godkänd. Spelade upp sig efter den lilla kommunikationsmissen vid 0-1. Här har vi en framtida stjärna som i mina ögon påminner lite om Pirlo. Det går inte alltid så fort men blicken och känslan finns där.

Leonard
I min mening gjorde han en bra insats med tanke på förutsättningarna, det är inte helt lätt att bli inslängd på det där sättet i ett derby. Ibland kunde han dock vara lite osynlig men det kan lika gärna vara på grund av att Nahir och Darijan mer tog på sig ansvaret att hämta boll och göra sig spelbara. Jag tycker verkligen om att se Alper spela fotboll och det känns som att det är en riktig guldklimp vi sitter på.

Theo
Med tanke på förutsättningarna över all förväntan. Det är en minst sagt stor uppgift att starta centralt i ett derby med tanke på hur lite speltid han haft tidigare och att få bära ett sådant ansvar. Ja, det gick inte så bra i inledningen men det ska mer rutinerade spelare lastas för och vara beredda på. Jag ser fram emot att få se mer av honom och då kanske i de mer offensiva positionerna där det ju tyvärr är ganska tjockt.
 

Norrköping är ett bottenlag. Allt annat än vinst är underkänt. Eller?

Hampus

Allt annat än seger är underkänt. Förlust eller ett kryss här så kan vi nog säga farväl till drömmen om guldet. Vi ska dock komma ihåg att oavsett tabellpostion sär Peking borta alltid en svår bortamatch för Bajen.

Göran
Det känns som att det kan lossna när som helst för ”Peking” då de har bra spelare. Dessutom har vi alltid svårt mot dem borta. Med det sagt, och som läget är, så vore det en stor besvikelse om vi inte åker därifrån med tre poäng.

Leonard
Helt rätt, allt annat än tre pinnar är bottennapp. Vi har ett otroligt tufft spelschema kommande matcher där denna får anses vara den "lättaste". En vinst på måndag medför också att vi eventuellt har råd att tappa poäng i någon av de kommande matcherna. Dock håller spelarmaterialet i Norrköping på sina ställen hög klass och ju längre tid de får med sin nya tränare desto farligare kommer de att vara som lag. Det gäller att vara fullt påkopplade.

Theo
Absolut, speciellt då det inte är på gräs vi som sett Norrköping under året tycker nog det är ganska märkligt att laget ligger där de ligger. Den individuella kvaliteten på spelarna är odiskutabel och rädslan är väl att tränarbytet börjar ge effekt och de ser en fin möjlighet att visa upp sig mot oss. 3 poäng ska det däremot vara allt givet.

Hur slutar matchen mot Norrköping?
Hampus

0-1. En klassisk bortamatch där Berishas kvalité blir tungan på vågen.

Göran
Jag tror att det kan bli en öppen match med en hel del mål. Säger seger med 4-2 till Bajen.

Leonard
Försvarsspelet känns inte helt vattentätt för tillfället så jag tror på en målfest. 4-2 Hammarby.

Theo
0-3 så klart!

Jack Holm2022-09-02 11:10:22
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!