Tele2 Arena, 2022-10-30 17:30

Hammarby - Kalmar FF

"Det MÅSTE bli vinst. Men jag vågar inte tippa" - Bajenpanelen

"Det MÅSTE bli vinst. Men jag vågar inte tippa" - Bajenpanelen

En vecka med två plattmatcher och Bajen är ute ur guldstriden. Om det någonsin fanns en.

Tuff vecka får man säga. Vad gick fel mot Elfsborg och Sirius?

Theo
Inställningen, attityden och arbetsinsatsen. Jag kan inte låta bli att gnälla över dessa saker för visst är det där det brister? Ingen spelare som representerar vårt lag ska halvjogga i det defensiva arbetet, stå och såsa eller göra grova felbeslut som man vet kan kosta oss en match. Ja det finns något som heter otur men mot Sirius är det obegripligt att vi inte ledde med 2-3 mål efter första halvlek. Mot Elfsborg är det bara slappt och uppgivet, som att spelarna var helt under isen pga Siriusmatchen. Det är inte ok och förhoppningsvis sker det någon typ av uppryckning inför Kalmar. Ovanpå detta blir i alla fall inte jag klok på de byten som görs vilka så många gånger nu orsakat en försämring av spelet.

Göran
Framförallt är vi alldeles för dåliga på att sätta dit våra lägen och då speciellt mot Sirius. Vi skapar massor med 100%:iga chanser men klarar inte av att sätta dit dem. Så länge som det är 1-0 vet man att allt kan hända och det räckte ju med ett missförstånd för två tappade poäng. Mot Elfsborg såg det ut som det brukar mot dem på bortaplan dvs öppna spjäll åt båda håll. Tycker nog att vi var värde en pinne i den matchen och med tre pinnar till mot Sirius och Elfsborg så hade vi inte klagat. Små marginaler.

Jack 
Det var väl en slags kollektiv kollaps efter Sirius mål i andra halvlek. Redan där kunde man vara säker på torsk i Borås. Precis som som att vi torskade straffläggningen i cupfinalen och sen torskade mot Värnamo. Ingen var överasskad. Nåja. Ska vi köra ett  varv till med offensiven. Den offensiva trean får för lite utrymme, frihet och ytor. I våras var det tydligt att våra bästa spelare fanns på innemittfältet och att spelet skulle byggas runt dem. Nu är det inte lika säkert. Går ju lösa rykten om en känning på Berisha. Kanske förklarar lite. 

Mitt i all misär har Joel Nilsson arbetat sig in i målprotokollet. Höstens spelare?

Theo

Absolut höstens spelare och det syns att Joel trivs på planen. Han springer, stångas, passar och framför allt ger oss en dimension i offensiven vi saknat med tidigare formationer. I nuläget känns han helt given ute till höger och det är bara hoppas på att han kan bibehålla formen och nivån till nästa säsong, det kan komma att bli en nyckelspelare för oss.

Göran
En av dem är Joel absolut, men i mitt tycke har Fenger och Bojanic varit minst lika bra. Joel har gjort det väldigt bra och liksom ”Gurra” gör han alltid jobbet för lage

Jack
Ja, vilken formtopp han har haft. Känns fint med en någon som gör grovjobbet men också kan hman i målprotokollet. Ändå undrar jag om det inte är ett underbetyg till att vi inte kan få in tekniska och mer spelskickliga yttrar i det här systemet. Ludwigsson och Nilson är i mitt tycke lite vl lika. 

Säsongen är inte över ännu och mycket kan hända. Rädda Europaplatsen säsongen?

Theo

Jag har aldrig trott på guld utan sett en Europaplats som den rimliga målsättningen. Vi satte på oss spenderarbyxorna i somras men vi vet alla att det är väldigt svårt för nya spelare att kunna gå in och färga ett lag från start. Med tanke på hur vissa värvningar också slagit ut så får vi rätta mål efter mun och konstatera att topp-3 är klart godkänt för detta år. Sen är det i nuläget totalt underkänt om vi skulle misslyckas med det vilket jag i och för sig börjar luta mot.

Göran
En tredjeplats är klart godkänt i mina ögon, speciellt eftersom vi, hittills, inte har vunnit mot ett annat topplag eller ett endaste derby denna säsong. Matchen mot Kalmar är den viktigaste på många säsonger då vinst ger en garanterad Europaplats kommande säsong. En förlust orkar jag inte ens tänka på.

Jack 
Även om det känns skit just nu är europaplats klart godkänt. Man får inte heller glömma att vi byggt om truppen och var i cupfinal i våras. Det är dessutom Martis första säsong och många nya spelare. 

Hur går det mot Kalmar?

Theo

Vi har satt oss själva i sitsen att denna match nu blir säsongsavgörande. Efter två usla prestationer och med den pressen tror inte jag att spelarna kommer stå upp. Ett godkänt resultat är oavgjort men jag tror på torsk.

Göran
Det MÅSTE bli vinst. Något annat finns inte. Men jag vågar inte tippa

Jack
Revansch att utkräva. Flera spelare kan dessutom göra sin sista hemmamatch. Tror vi tar det. 2-0!

Jack Holm2022-10-28 13:13:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!