Diddeleng - Malmö FF 2-2 - Gruppspel

Malmö FF har återigen säkrat gruppspel i Europa efter 5-2 totalt mot Diddeleng.

Efter 3-0 i hemmamatchen var såklart Malmö mer eller mindre klart för avancemang och det speglade första halvleken. Malmö ställde upp utan Isaac Kiese Thelin och Zeidan men ändå med ett väldigt starkt lag där det offensivt blev Toivonen flankerad av Ceesay och Buya Turay som skulle skapa ett rörligt och snabbt anfall. I första halvlek blev det väl inte direkt så.

Startelva:
Dahlin - Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, Olsson- Peña, Christiansen, Larsson - Ceesay, Toivonen, Buya Turay

Det var få chanser av riktigt hög kvalitet i första halvlek och det var ingen större chock när spelarna gick till pausvila med 0-0. Hemmalaget gjorde en relativt stark match men speciellt nära något mål var det egentligen inte.

Men i andra halvlek exploderade det. Det tog bara några minuter innan Ceesay sprang sig fri på kanten och hittade in centralt till Buya Turay som stötte in ledningsmålet högt från nära håll helt fri. 2-0 kom tämligen omgående när Ceesay, igen, spelade in centralt och denna gång var det Ola Toivonen som placerade in bollen i mål med vänsterfoten. 2-0 och således 5-0 totalt. Matchen var avgjord.

Det kanske också var känslan i Malmö som uppträdde direkt passivt minuterna efter då Samir Hadji sköt in reduceringen vid den bortre stolpen. Några minuter senare kom 2-2 efter ett oerhört nonchalant uppspel av MFF som pressades av hemmalagets press. Filip Bojic vann bollen mot Pena och Dejvid Sinani drog in bollen intill stolpen.

Det visade sig bli matchen sista mål. Hemmalaget försökte ösa på men var aldrig speciellt nära utan det påminde mer om första halvlekens spel.
Närmaste nytt mål blev istället inbytte Kise Thelin som frispelades av Felix Beijmo men skottet var inte tillräckligt välplacerat och målvakten räddade.

2-2. 5-2 totalt i Malmös favör som därmed avancerar vidare till playoff i Europa League. Seger där och gruppspel i Europa League väntar. Förlust och gruppspel i Conference League väntar.

Malmö gör ingen stor match, men tillräckligt för att avancera.