Lagbanner
DIF värvar Yussif Chibsah
I söndags: Geflespelare. Nu: blårandig.

DIF värvar Yussif Chibsah

Djurgården värvar Gefles mittfältare Yussif Chibsa. 27-åringen från Ghana lämnar Gefle som bosman och har skrivit på för tre år.

Bara två dagar efter matchen mot Gefle presenterar Djurgården en liten bomb. Djurgården värvar senaste motståndarens mittfältare Yussif Chibsah. Mittfältaren lämnar Gefle som bosman har skrivit på ett treårskontrakt.
- Jag förväntar att Chibsah med sin erfarenhet och personlighet direkt kommer bli en av lagets viktigaste spelare. Hans hunger efter att vinna matcher och även att återta sin landslagsplats är starka drivkrafter som jag gillar skarpt, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Chibsah själv lyfter fram publiken och klubbens historia som anledning till varför han väljer att flytta till Stockholm och Djurgården.
- Jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och känner mig väldigt bra förberedd. Det är en förening med fantastiska supportrar och en imponerande historia. Jag kommer att göra mitt allra yttersta för att hjälpa laget till framgång.

Yussif Chibsah har 15 landskamper för Ghana på meritlista. Chibsah har tillhört Gefle sedan 2007. Innan dess spelade han i israeliska klubben Hapoel Nazareth. Mittfältaren provtränade med Djurgården under vinterlägret i Sydafrika 2006. Men då blev det inget kontrakt.

Vi på Forum 1891 hälsar Chibsah välkommen till världens vackraste föreningen!

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2011-10-25 11:35:00
Author

Fler artiklar om Djurgården