Lagbanner
Augustinsson siktar på att ta tillbaka startplatsen: “Jag vill helst inte vara någon brandgubbe”

Augustinsson siktar på att ta tillbaka startplatsen: “Jag vill helst inte vara någon brandgubbe”

Majoriteten av Djurgårdens spelare stod för sina livs bästa säsonger när SM-guldet bärgades under 2019. Men en av spelarna kom inte riktigt till sin rätt. Nu vill Jonathan Augustinsson bli förstavalet som vänsterback.

Lovord från supportrar, snack om framtida storförsäljning och uttagning till landslaget. För lite drygt ett år sedan var det så tongångarna lät gällande Jonathan Augustinsson. Inför säsongen 2020 är förutsättningarna annorlunda. 
– För egen del var förra säsongen en besvikelse, jag trodde att jag skulle spela mycket mer, säger Jonathan Augustinsson till Forum1891 efter onsdagens träning.

Trots att fjolåret blev en personlig besvikelse var ändå vänsterbacken med och vann Djurgårdens tolfte SM-guld. Seriesegern innebar att Augustinsson tog sin andra titel i Blåränderna.
Vad betydde SM-guldet för dig?
– Det gav mig ännu mer motivation skulle jag säga. Självklart var det extremt roligt att som Stockholmare ta guldet och det vill jag gärna uppleva igen, berättar Jonathan Augustinsson. 

På förhand trodde många att Elliot Käck värvades för att agera back-up till Augustinsson. Men en skada skulle komma att ställa till det för den sistnämnde. Det var under januariturnén med landslaget som Augustinsson åkte på en vadskada som gjorde att vänsterbacken missade flertalet veckor av försäsongen. Käck tog vara på chansen och gjorde startplatsen till sin. 
– Det blev en dålig start på året och efter det kom jag aldrig riktigt in i laget, förklarar Augustinsson.

När väl “Jonis” var redo för spel fick det ofta bli inhopp eller spel på annan position. Förutom spel på hans naturliga plats fick han agera mittback, högerback och ytter. 
– Jag vill helst inte vara någon brandgubbe som släcker bränder. Självklart ställer jag upp för laget när de behöver mig, men jag vill ha min plats i startelvan som vänsterback.
Hur är läget mellan dig och Käck?
– Självklart är det en konkurrenssituation men jag och Käck har absolut inga problem med varandra. I en klubb som Djurgården ska det vara konkurrens, framför allt om man vunnit SM-guld, säger Jonathan Augustinsson. 

 

Nils Rahm@theBrillz2020-01-09 09:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"