Lagbanner
Fem spaningar efter BK Häcken - Djurgårdens IF
Tokmac firar sitt 2-0-mål.

Fem spaningar efter BK Häcken - Djurgårdens IF

Blåränderna inledde Göteborgsveckan med att ta en tung trepoängare på bortaplan mot BK Häcken. Forum 1891 har sammanställt fem spaningar.

Ett spännande löfte
Han tackade nej till den danska U21-landslagssamlingen för att fokusera på Djurgården. August Priske vill slå sig in i startelvan på riktigt och till matchen mot Häcken fanns hans namn skrivet på startelvan. Dansken ska ha presterat väl på träningarna och uppfattningen är att han gjort sig förtjänt av sin startplats. Första halvleken var generellt händelsefattig och Priske fick jobba mycket i felvända situationer i mitten av banan. Mot slutet av andra halvleken fick han lite mer att jobba med som rättvänd anfallare. Undertecknad tror väldigt mycket på vår danska anfallare. 

Efterlängtat mål för Haarala
Santeri Haarala har inte gjort många matcher i DIF-tröjan. Däremot har han fått, och skapat sig själv, mängder med målchanser vilka han inför matchen bränt samtliga. Att intentionerna funnits är uppenbart men ett orosmoln har varit att slutprodukten är svag. Till slut fick Haarala göra sitt efterlängtade mål när han gav Djurgården ledningen i den 64:e minuten. Av firandet att döma så lättade några kilo från finnens axlar. 

Är Tokmac tungan på vågen?
Han var en prestigevärvning inför säsongen och debuterade med att ligga bakom Djurgårdens sagolika vändning mot just kvällens motståndare, BK Häcken tidigare i år. Efter det har han haft en lång avstängning och varit skadad en tid. Men när norrmannen har spelat så lämnar han sällan planen tomhänt. Han har varit tungan på vågen för Djurgården, exempelvis under Europakvalet och matcher som denna, när han får komma in och förändra en matchbild. Att hans 2-0-mål var ett klassnummer är grädden på moset. 

Judas
Fram till i somras var han Djurgårdsspelare men när Blåränderna reste till Göteborg för att spela borta mot Häcken befann sig Leach Holm hos motståndarna. Transfern, som skedde efter enbart ett halvår i klubben, var omtalad. Det är ännu oklart för allmänheten vad som skett mellan spelare och klubb men uppenbart är att något skurit sig rejält. Leach Holm startade för Häcken och gjorde väl inget särskilt avtryck förutom att han bytte skor i halvtid. 

Rinne - blandar trygghet med labilitet
Stora skor att fylla. Ja, det hade Jacob Rinne när han kritade på för Blåränderna i somras efter att Jacob Widell Zetterström, tillika enligt många seriens bästa målvakt, sålts. Widell Zetterström hade alla attribut som en toppmålvakt i den svenska högsta ligan ska ha. Rinne har kommit in och fyllt upp dessa skor gott och väl. Samtidigt som han inger en trygghet, i synnerhet i spelet med fötterna, så skapar han även situationer som får publiken att sätta hjärtat i halsgropen. Det är en märklig blandning att på en och samma gång framstå både så säker och osäker. Att han står för flera fina räddningar idag stärker dock hans trygghetsaktier. 

***
Vad tycker du om matchen och skribentens spaningar? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-09-19 21:38:00
Author

Fler artiklar om Djurgården