Lagbanner
Fem spaningar efter Nordic United FC - Djurgårdens IF
Rasmus Schüller gjorde Djurgårdens första mål.

Fem spaningar efter Nordic United FC - Djurgårdens IF

Lucas Bergvall toppar sociala medier efter DET solomålet - läs redaktionens fem spaningar efter att Djurgården krossat Nordic United FC.

Bänkad veteran
Albin Ekdal är en av de många värvningar som Bosse Andersson signat inför den blårandiga säsongen 2024. Utöver Ekdal är även Samuel Leach Holm ett nytillskott till laget - som tagit över tröjnummer tio efter Joel Asoro. Precis som en spelare med nummer tio bör så har Leach Holm startat båda tävlingsmatcherna. Parallellt med detta finns även den finske landslagsmannen Rasmus Schüller samt underbarnet och superstjärnan Lucas Bergvall. Ni hör ju, det är en enorm bredd som existerar på mittfältet och då har vi inte ens nämnt Magnus Eriksson och Besard Sabovic som fått förpassa sig till bänken. Ekdal missade gruppspelets första match men var åter med i truppen under söndagen och fick då inleda på bänken. Han fick dock hoppa in i den 60:e minuten och gjorde inget större avtryck. 

Piotr skakad av konkurrensen?
I veckan har Piotr för första gången sedan han kom till klubben fått rejäl konkurrens om högerytterbacksplatsen. Djurgården presenterade den danska högerbacken Peter Therkildsen under onsdagen och 25-åringen har stora möjligheter att göra den defensiva högerkanten till sin. Har detta skrämt Piotr en aning? Han såg lite ostabil ut i vissa moment när han hade dålig kontroll på bollen i offensiven och i samma veva ett uselt volleyskott. Det följde han upp med en dålig diagonal crossboll. Efter detta spelade han garanterat upp sitt betyg under matchen och stod faktiskt för en stabil prestation. Förutom att Theo Bergvall tagit stora kliv i sin utveckling har vi nu alltså även en dansk aktör med i laget. Skåningen, dansken eller ungtuppen - vem vinner kampen om högerkanten? 

Tottenham nöjda med sitt köp
Vinterns stora transfersnackis har onekligen varit Lucas Bergvalls övergång till Premier League-giganten Tottenham Hotspur FC. Man har betalat stora pengar för 18-åringen och de britter,  framförallt Spurs-supportrar, som under söndagen inte kollar ligacupfinalen mellan Chelsea och Liverpool kanske sneglar mot Södertälje och hur Lucas Bergvall presterar. Troligtvis inte, men för de som håller på Spurs kan jag meddela att han återigen stod för flera fina aktioner. Först och främst blev han målskytt tidigt i den första halvleken innan han följde upp med att assistera Deniz Hümmet till lagets tredje mål. Sedan stod han för ett drömmål när han dribblade igenom hela laget från egen planhalva och rullade sedan förnedrande in bollen till 0-4. Utöver det spelade han i en offensiv mittfältsroll och var ständigt bländande att kolla på. Det har sagts många gånger förr, och troligtvis efter varje match här på Forum 1891, men Lucas Bergvall kommer att bli riktigt rolig att följa under den allsvenska våren. Njut medan ni kan, djurgårdare. 

Melkemichel-koppling hos motståndarna
Det går att säga mycket om Nordic United FC. Klubben är minst sagt märklig, vilket Forum 1891 redogjorde för i inför-rapporten. Men om vi lägger det åt sidan för tillfället så var en rolig detalj under matchen att Djurgårdens tidigare tränare Özcan Melkemichel har en brorson som vaktade buren för Nordic United FC - Angelo Melkemichel. Angelo var även en del av det 06-lag som Lucas Bergvall spelade med i BP, vilket leddes av Djurgårdens spoortkordinator Peter Kisfaludy. 

Haris Radetinac höll nollan
Otroligt att man skulle behöva skriva ovanstående rubrik innan han lägger skorna på hyllan. Malkolm Nilsson Säfqvist fick syna det röda kortet efter en bisarr situation och till följd ryckte trotjänaren Haris Radetinac till sig målvaktströjan och gick bestämt mot målburen. Är det något han inte kan? Därmed skriver vi en hållen nolla på cv:t för Haris efter en femplus-prestation från 38-åringen. Agerar han andramålvakt bakom Widell Zetterström nästa vecka mot IFK Göteborg? Kanske inte, men målvaktsbytet gladde de tillresta bortasupportrarna. Ett stycke Djurgårdshistoria ändå. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-02-25 17:48:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"