Lagbanner
Tele2 Arena, 2024-09-25 19:00

Djurgården - Brommapojkarna
2 - 1

Inför Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna
Djurgården tar emot BP på Stockholmsarenan.

Inför Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna

Den 24:e omgången av Allsvenskan stundar och för Djurgårdens del innebär det att BP kommer på besök till Tele2 Arena. Kan Djurgården studsa tillbaka efter 3-0-förlusten mot GAIS senast? Forum 1891 ger er förutsättningarna.

Under söndagen stod Djurgården för en ytterst medioker prestation när man fick se sig demoraliserade av den allsvenska nykomlingen GAIS. Enbart tre dagar senare är det dags för Blåränderna att ta emot BP på Stockholmsarenan i Allsvenskans 24:e omgång. Forum 1891 har sammanställt förutsättningarna inför drabbningen. 

En betydande svacka
Djurgården är inne i en svacka. Det tåls att konstateras, trots färskt avancemang till Europa Conference League och en nuvarande placering på andraplats i Allsvenskan. Laget spenderade stora delar av föregående vecka i Göteborg med anledning av dubbla matcher i staden och inledde, trots en mindre övertygande prestation, med att ta tre tunga poäng mot BK Häcken. Veckans sista Göteborgsmöte spelades på Gamla Ullevi, en eftermiddag som bjöd på fint sensommarväder med många tillresta supportrar. Matchen artade sig inte alls väl för Djurgårdens del - GAIS var på en helt annan nivå och vann rättvist.

Allsvenskan låter varken spelare eller supportrar vila, den rullar snarare vidare i högt tempo och för Djurgårdens del finns inget annat än att revanschera sig och låta BP sota för det. En guldstrid som blivit rejält avslagen gör att huvudfokuset skiftat till att försvara Europaplatsen och dessutom positionen som bäst i stan. 

Motståndarna
Brommapojkarna kommer till Tele2 Arena, som snart ska bli 3Arena, och befinner sig på tionde plats i tabellen - strax ovanför bottenstriden och långt bakom lagen som slåss om Europaplatserna. BP har inte vunnit en allsvensk match sedan den tredje augusti. Då besegrade man Halmstads BK med 4-1 på Grimsta men sedan dess har det alltså blivit sex raka matcher utan vinst, förvisso tre kryss mot Hammarby, Elfsborg och Mjällby men formkurvan ser inte ljus ut. 

För Djurgårdens del så behöver man primärt se upp för Nikola Vasic. Den Bajen-ryktade anfallaren leder den allsvenska skytteligan tillsammans med MFF:s Isaac Kiese Thelin och är en stor faktor till att BP inte är indragna i bottenstriden. Utöver Vasic så finns en del spelare med DIF-kopplingar, främst utlånade Theo Bergvall men även Wilmer Odefalk som spenderade ett halvår i Djurgården 2023. 

Hur ska Kim och "Tolle" formera startelvan?
Matchen mot GAIS bjöd på en del överraskningar. Bland annat valde tränarduon att inleda matchen med en fembackslinje där Haris Radetinac spelade mittback. Kommer man att fortsätta med fem försvarare, eller återgår man till fyrbackslinje? 

Förutom frågetecknen kring försvarslinjen och uppställningen så handlar startelvan om hur man väljer att formera mittfältet samt vilka offensiva krafter som ska få förtroendet. Schüller stod för en själlös prestation senast, något även inhopparen Stensson lyckades med att göra. Sabovic har inte haft en formkurva som pekar uppåt men undertecknad tror att han är given, givet förutsättningarna. Deniz Hümmet lär med största sannolikhet starta som 9:a, sen återstår att se vilka som placeras bredvid honom i anfallet. En  norsk duo i form av Tokmac och Gulliksen låter rimligt samtidigt som Haarala tar plats som högerytter. 

Matchstart: 19.00
Plats: Tele2 Arena 
Sänds på: Max, TV4 Play
Domare: Adi Aganovic

***

Vad tror du om matchen? Vilka vill du se från start? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-09-24 19:02:00
Author

Fler artiklar om Djurgården