Lagbanner
Inför: Östersunds FK – Djurgårdens IF
Får Joel Asoro chansen från start imorgon?

Inför: Östersunds FK – Djurgårdens IF

Djurgården åker norrut till Jämtland för ett möte med jumbon Östersunds FK på Jämtkraft Arena under söndagseftermiddagen där vinst är det enda som räknas.

Djurgården kommer till matchen med en stark resultatmässig form efter landslagsuppehållet med sju inspelade poäng på tre matcher. Den senaste matchen mot Degerfors slutade efter många om och men till slut med vinst efter en ganska svag prestation kollektivt av blåränderna. Östersund i sin tur vann imponerande mot Elfsborg med 3 – 1 för en vecka sen, för att bara några dagar senare förlora det ångestladdade bottenmötet mot Örebro med 2 – 0.

Kim Bergstrand inför matchen
- Det är en desperat motståndare, de behöver ju ta poäng där de ligger. Precis som vi också måste ta poäng med de mål som vi har, så det blir spännande. Vi är förhållandevis friska bortsett från Jesper Nyholm. Det är ju tredje matchen på åtta dagar så det är klart att det finns lite skavanker. Men överlag ser det positivt ut med en fräsch trupp nu när det är tätt mellan matcherna, säger Kim till dif.se.

Om Östersund
Östersund förlorade som sagt senast mot Örebro, men tog dessförinnan en viktig seger mot topplaget Elfsborg. Så även om Östersund ligger sist är det absolut inget lätt lag att möta, därför bör uppgiften tas på största allvar så att man inte riskerar att åka på en snöplig förlust. Klubben bytte tränare under landslagsuppehållet då Amir Azrafshan fick lämna över ansvaret till norrmannen Per Joar Hansen. Per Joar Hansen var assisterande tränare till Lars Lagerbäck under den sistnämndes tid som förbundskapten för Norge och Östersund har plockat in just Lagerbäck som en slags rådgivare till Hansen för att styra skutan åt rätt håll. Därmed kan det ge en indikation på att Östersund kommer ägna sig åt riskminimering och satsa på omställningar mot Djurgården i morgondagens match.
Blair Turgott slog till med ett hattrick mot Elfsborg och är det största offensiva hotet att se upp för. Anfallaren har gjort åtta mål under årets allsvenska säsong och är på delad sjätteplats i den allsvenska skytteligan. Även målvakten Aly Keita är en spelare av hög allsvensk kvalitet. 

Kim Bergstrand hade följande att säga till dif.se om morgondagens motstånd:
- De gjorde en jäkligt fin match mot Elfsborg och visade vilka kvaliteter som de har. De har en av seriens bästa målvakter och en av seriens bästa forwards. Överlag så har de en hel del individuellt vassa spelare, så det kommer att krävas en stark prestation från vår sida om vi ska kunna åka hem med tre poäng.

Asoro eller Bärkroth – vem får starta?
Inga förändringar i matchtruppen från senast mot Degerfors, den största frågan är vem av Asoro eller Bärkroth som tränarparet ger förtroendet från start. Senast mot Degerfors valde tränarna Bärkroth, men dessförinnan mot Malmö och Hammarby var det Asoro som fick chansen från start. Båda spelarna stod för varsin assist senast mot Degerfors och det lär avgöras på dagsform vem av de två som får chansen från start. Holmberg och Kujovic verkar båda vara djupt inne i frysboxen för tillfället och förväntas inte starta matchen. I övrigt tror jag personligen inte på några förändringar alls i startelvan.

I djurgårdstruppen så finns det tre spelare som missar nästa veckas derby mot AIK vid ett gult kort, Elliot Käck och Hampus Finndell som står på två gula kort samt Rasmus Schüller som står på fem gula kort.

Matchstart: 15:00
Plats: Jämtkraft Arena
Sänds på: Discovery+

Vem bör få chansen från start som central anfallare? Bör tränarna göra fler förändringar i startelvan eller ska man fortsätta på den ingjutna startelvan? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-09-25 16:38:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"