Lagbanner
Landslagsmeriterad försvarare till Djurgården
Under de kommande 3,5 åren blir det spel i den blårandiga tröjan för Rami Kaib.

Landslagsmeriterad försvarare till Djurgården

Djurgårdens första sommarvärvning är här. Rami Kaib lämnar Heerenveen för spel i Stockholm.

Djurgården har förfogat över flera duktiga vänsterbackar de senaste åren. Elliot Käck stormade fram på kanten när klubben vann SM-guld för lite mindre än fyra år sedan. Skadorna satte dock stopp för publikfavoriten, som på senare år mest hållit till i reahbrummet för att överhuvudtaget ens ha möjligheten ta sig ut på gräset. Därför stack Jonathan Augustinsson fram och spelade så pass bra att ett kontrakt utomlands väntade på bordet. 

Inför fjolårssäsongen tog sportchef Bosse Andersson beslutet att värva in Pierre Neurath Bengtsson med tanke på luckan i truppen. Den tidigare landslagsspelaren inledde sin sejour i Djurgården på ett bra sätt. Prestationerna i cupen och under försäsongen gav hopp om ett spännande år. På andra kanten forsade samtidigt Piotr Johansson fram och känslan där och då var att DIF hade hittat ett ytterbackspar av hög kvalitet.  

Men sedan dök det upp en jobbig fotskada på Neurath Bengtsson och ett par månader senare gjorde Elias Andersson succé på sin nya position. De båda spelarna turades förvisso om att spela under hösten i och med det täta spelschemat, men det var tydligt att Andersson började bli tränarnas föredragna val på positionen. Detta cementerades under våren när Neurath Bengtsson endast fick spela en halvlek. Andersson utvecklades till en av seriens bästa vänsterbackar, vilket har gjort att andra klubbar har intresserat sig för 27-åringen. Den senaste veckan har Lech Poznan rapporterats vara beredda att köpa den tidigare mittfältaren. 

Valde DIF före lokalkonkurrenterna
Det mesta talar dessutom för att Neurath Bengtsson inte spelar i Djurgården när nästa säsong börjar. 35-åringen sitter på ett utgående kontrakt med klubben och ingen part är speciellt sugen på att förlänga. Detta betyder att en ny lucka öppnar sig för en förstärkning – något som Bosse Andersson har identifierat. Lite från ingenstans slog det ned att Djurgården hade gått om både AIK och Hammarby i jakten på Rami Kaib – en affär som Blåränderna nu har offentliggjort.
  
26-åringen har erfarenhet från spel i den nederländska ligan de tre senaste säsongerna. Två landskamper med Tunisiens landslag finns dessutom på meritlistan. De flesta känner till honom från tiden i Elfsborg. Mellan 2016 och 2020 tillhörde han Boråslaget innan flytten gick till Heerenveen där det var upp och ned när det gällde speltid. Rami Kaib har kritat på ett långt kontrakt – över säsongen 2026 – med Djurgården och ser fram emot tiden i blårandigt.

– Det började lite med Hammarby och AIK, men så fort Djurgården kom in i striden var det inte svårt att bestämma sig. Min styvpappa är Djurgårdare, så det har funnits med under min uppväxt och jag har sett många matcher med Djurgården. Med tanke på det var det inget svårt beslut när jag fick frågan, säger 26-åringen till klubbens hemsida

Nyförvärvet sticker inte under stol med vad målet och drömmen är med tiden i DIF.

– Jag har alltid höga krav på mig själv och det finns ju även Djurgården. Så jag kommer att jobba hårt för att hjälpa laget så mycket som möjligt och har självklart förhoppningar om att kunna vinna SM-guld med Djurgården någon gång framöver.

Sportchef Bosse Andersson öser dessutom lovord över sin nya spelare. 

– Rami är en löpvillig, skicklig vänsterback med en bra vänsterfot. Han utmärker sig mycket i den offensiva delen av spelet och vill slå mycket inlägg. Han har skaffat sig erfarenheter genom att spela utomlands i Heerenveen där han spelat många matcher, även om han har haft det lite tuffare på slutet. Nu är han entusiastisk över att få komma till Djurgården och starta om hemma i Sverige. Förutom att han är en duktig fotbollsspelare är han även en utpräglad lagspelare som säkerligen kommer att vara uppskattad i gruppen.

Kaib kan göra debut borta mot IFK Värnamo den 8 juli. 

* * *

Vad tycker du om värvningen av Rami Kaib? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-06-30 17:04:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"