Lagbanner
Sommarens femte värvning här – talang presenterad
Samuel Dahl väljer bort ett lukrativt erbjudande från ett lag i Förenade Arabemiraten för spel i Djurgården.

Sommarens femte värvning här – talang presenterad

Bosse Andersson och Djurgården fortsätter att jobba intensivt under transferfönstret. Nästa spelare att ansluta till föreningen är unge Samuel Dahl.

Omsättningen av Djurgårdens trupp 2023 fortsätter att vara omfattande den här sommaren. Under den senaste månaden har Victor Edvardsen, Elias Andersson, Wilmer Odefalk och Jacob Bergström lämnat för nya klubbar. Även Axel Wallenborg har packat väskorna för en flytt till IK Karlstad, men det på lån. Bosse Andersson har sett hålen i truppen och agerat tämligen omgående med att hämta in Musa Gurbanli, Felix Vá, Rami Kaib och Noel Milleskog.

Men den populära sportchefen är inte klar där. Pierre Neurath Bengtsson skadade sig på träning inför matchen mot Malmö FF – en skada som kommer att hålla honom borta från spel i åtminstone två månader. Detta – kombinerat med att vänsterbacken dessutom sitter på ett utgående kontrakt med DIF – gör att klubben nu väljer att agera på transfermarknaden. Ett mer intensivt spelschema väntar den kommande veckan – och förhoppningsvis i flera veckor framöver – i och med Europaspelet. Att då endast förlita sig på att Rami Kaib håller sig frisk och i form ses som en risk ingen vill ta.  

Tidigare i sommar ryktades det mycket kring Samuel Dahl och en eventuell övergång till Blåränderna. Övergången såg länge ut att läggas på is, men är nu i stället helt officiell. 20-åringen har varit ordinarie i Örebro SK den här säsongen och den föregående. I år har det blivit två assist i ett ÖSK som har gått tungt. Förutom spel i Superettan har Dahl även två U21-landskamper på meritlistan.
 
"Det var ett enkelt val" 
Den talangfulla vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt med Djurgården som sträcker sig över säsongen 2027. Beslutet att krita på för DIF var i slutändan inte speciellt svårt att fatta. 

– Det var ett ganska enkelt val för mig. Ser man till supportrarna, laget och mycket annat är ju Djurgården en av de största föreningarna i Sverige. Så det kändes självklart, säger Samuel Dahl till klubbens hemsida

Han berättar vidare att det har varit några stressiga dagar den senaste veckan.

– Det har gått väldigt fort och det var egentligen den här veckan som det tog fart för några dagar sedan. Nu är allt klart så jag är mycket nöjd och jag följer ju Allsvenskan noga, så jag har bra koll på Djurgården sedan tidigare.

På samma sätt som Elias Andersson har Dahl gått från att spela mittfältare till att nu vara vänsterback.

– Jag tror att jag har ganska mycket hjälp av det. Jag har fått en del teknik och speluppfattning därifrån, vilket hjälper mig mycket som vänsterback där jag kan ta in bollen i planen. Istället för att bara springa fram och tillbaka på kanten.

Bosse Andersson passar på att lyfta fram nyförvärvet lite extra.

– Samuel har varit en av Örebros mest framträdande spelare och vi fick själva smaka på det när vi spelade mot ÖSK i Svenska Cupen i våras. Då var han väldigt duktig med sin löpvillighet, tuffhet och spelskicklighet och visade prov på sin fina inläggsfot. Han har många offensiva kvaliteter och har hunnit med ett par matcher i U21-landslaget. En målmedveten, talangfull och ambitiös ytterback som vet vad som krävs och vi är väldigt glada och tacksamma för att han valt att komma till oss. Han ansluter till laget på Kaknäs under tisdagen och får tröjnummer 26. 

* * *

Vad tycker du om värvningen av Samuel Dahl? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.  

 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-07-24 18:34:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"