Lagbanner
Spaningar efter Linköpings FC- Djurgården dam 3-1
Det blev en jobbig kväll i Linköping för Sheila Van Den Bulk och Djurgården när laget föll med 3-1. Foto: Bildbyrån

Spaningar efter Linköpings FC- Djurgården dam 3-1

Magnus Pålsson inkasserade sin första förlust som huvudtränare i Djurgården när man förlorade borta mot Linköping med 3-1.


Det blev en jobbig kväll för Djurgården i bortamatchen mot Linköpings FC där laget förlorade med 3-1. Efter ett tidigt rött kort för Djurgårdens Portia Boakye efter en eftersläng så var det aldrig något snack om saken och 3-1 var absolut smickrande siffror för Blårändernas del. 

Här kommer 3 spaningar från matchen:


1. Djurgården hade svårt att anpassa sig till konstgräset? 

Man märkte väldigt tidigt i denna matchen att Djurgården hade svårt att hantera det snabba underlaget på Linköping Arena. Till skillnad från herrlaget så spelar ju damerna som bekant till vardags på Stockholms stadions naturgräs och det märkte man tydligt i denna matchen. Det var väldigt mycket felpassningar, dåliga mottagningar och missbedömningar i hur hårda eller lösa passningarna skulle vara.
Detta ledde i sin tur till mängder med bolltapp och farliga omställningar för LFC. 



2. Modigt Djurgården eller naivt Djurgården? 

Det man tydligt kan se under nye tränaren Magnus Pålsson är att han vill att laget ska vara konstruktiva och jobba mycket med uppbyggnadsspelet. Man ska inte bara skicka iväg bollen utan försöka spela sig fram i banan. I denna matchen märktes det dock tydligt att man har en bit kvar att vandra när det gäller denna biten för Linköping vann gång på gång bollen högt upp på Djurgårdens planhalva.
Då kan man ju se det på två sätt, är det ett modigt och konstruktivt sätt att ändå fortsätta spela på det sättet som man tränat på och vill spela på under Pålssons ledning? Eller är det som i detta fallet snarare dumdristigt och naivt för i ärlighetens namn så kunde Linköping gjort både 3-4 mål till i denna matchen. Och chanserna de skapade kom till på i stort sett samma vis, med ett DIF som försökte spela sig fram, men som gång på gång tappade den i gapet på Linköping som kunde ställa om och komma till bra avslutslägen?
Och dessutom ett DIF som redan efter ca 15 minuter fick en utvisning på Portia Boakye. 
Ett alternativ hade ju faktiskt kunnat vara att man skiftade fokus och bli lite mer raka i sitt spel och inse att sin ordinarie plan i matchen inte fungerade särskilt bra, utan istället bli lite mer ”cyniska” och ligga på rätt sida boll och fokusera på att skicka lite mer djupledsbollar på Daniella Zamora och Hayley Dowd som knappt kom in i matchen alls. Det hade inte utvecklat lagets spel inför fortsättningen kanske, men det hade nog i denna matchen gett laget större chans till att täppa till bakåt bättre, och kanske med lite tur fått med sig något mer från matchen.  

   3. Kelsey dougherty bäst i Djurgården, säger en del om insatsen.

En spelare som absolut kan kliva av denna matchen med högt huvud är målvakten Kelsey Dougherty. Amerikanskan stod för en handfull väldigt kvalificerade räddningar och höll länge kvar Djurgården i matchen. 
Det säger en del om lagets insats när Kelsey enligt mig var blårändernas bästa spelare idag, i en match man förlorade med 3-1. 

Ny chans till revansch för Djurgården kommer Lördag 11/9 klockan 15:00 då Vittsjö GIK gästar huvudstaden. 

Pontus Larsson2021-09-05 21:53:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Exklusiv intervju med Mimmi Larsson: "Det är klart att jag drömmer om SM-guld"
Intervju med Tove Almqvist: “Jag trivs med att vara en del av ett lag och en förening som är på gång"