Lagbanner
Gamla Ullevi, 2024-09-22 14:00

GAIS - Djurgården
3 - 0

Spelarbetyg: GAIS – Djurgårdens IF
Marcus Danielson hade en jobbig eftermiddag mot Alexander Ahl Holmström.

Spelarbetyg: GAIS – Djurgårdens IF

DIF rasade ihop totalt borta mot GAIS. Få spelare lämnar Göteborg med ett godkänt betyg när Forum 1891 betygsätter alla djurgårdare.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig 

Jacob Rinne - 1
Storspelade senast, men hade det betydligt jobbigare idag. I matchinledningen räddades han av en knapp, men korrekt, offside när han tappade ut bollen. Även om det är svårt att lasta målvakten för något av målen går det inte att dela ut ett annat betyg än en etta.  

Haris Radetinac (ut 46) - 1
Trotjänaren fick inleda som mittback för andra gången den här säsongen. Om det blev succé borta mot Sirius, var det allt annat än en bra insats mot GAIS. Blårändernas högersida fungerade inte alls och där var Radetinac starkt bidragande. Byttes ut tidigt när bortalaget gick över till en fyrbackslinje. 

Marcus Danielson - 1
En blek insats från lagkaptenen som var inblandad i två av GAIS mål. 

Jacob Une Larsson - 1
Belönades med en ny start efter en bra match mot Häcken. Det föll inte alls väl ut den här dagen. Mittbacken hade stora problem med GAIS presspel, vilket tvingade honom till att slå ifrån sig i stress. Många trodde att han skulle kliva av i paus efter en hård smäll mot huvudet, men 30-åringen spelade vidare. 

Peter Therkildsen (ut 46) - 1
Den största överraskningen i Djurgårdens laguppställning. Med tanke på att det är match redan på onsdag valde tränarna att vila Adam Ståhl och i stället ge Therkildsen chansen. Dansken svarade dock för en bedrövlig första halvlek och Bergstrand och Lagerlöf hade inget annat val än att byta ut honom i paus.  

Besard Sabovic (ut 65) - 1
Likt tidigare matcher saknade DIF en tydlig sköld framför backlinjen. Sabovic och Schüller var överallt och ingenstans – och kunde inte hantera de grönsvartas intensiva press. Det här resulterade i flera missriktade passningar. 

Rasmus Schüller (ut 46) - 1
Kanske hela första halvleks svagaste spelare – i hård konkurrens med Therkildsen. Schüller och Sabovic fick inte till samarbetet, något som gjorde att Djurgården aldrig kunde få igång något eget spel. Mittfältaren hade dessutom stora problem i passningsspelet. Nej, det här var en av finländarens sämsta matcher i den blårandiga tröjan. 

Keita Kosugi (ut 65) - 1
Efter flera månader av imponerande prestationer är det tydligt att Blårändernas unge japan nu är inne i en formsvacka. I torsdags hade han problem med BK Häckens högerkant – idag siktade GAIS högersida in sig på 18-åringen. Gustav Lundgren kom enkelt förbi Kosugi i samband med hemmalagets ledningsmål. Vänsterbacken spelade upp sig något under matchens andra akt, men det var fortfarande långt ifrån godkänt. 

Tokmac Nguen - 2
Anlände till matchen med ett gott självförtroende, vilket syntes. Tokmac var en av få Djurgårdsspelare som uträttade något. Han hittade en intressant yta mellan hemmalagets backlinje och mittfält – samtidigt som han alltid försökte göra sig spelbar. Under långa stunder försökte norrmannen involvera Hümmet och Gulliksen, men övriga två gick inte att känna igen. 

Deniz Hümmet - 1
En osynlig insats från Djurgårdens spjutspets. När väl chansen dök upp i slutet av andra halvlek fick han inte till nicken. Det är inget snack om att Hümmet är inne i en formsvacka med endast ett mål på de nio senaste matcherna i Allsvenskan. 

Tobias Gulliksen - 1
Sjukdom och avstängning har hållit norrmannen borta från spel under de två senaste matcherna. Men i eftermiddag var han tillbaka i Kim och ”Tolles” startelva. 21-åringen tog dock inte chansen – snarare tvärtom. Han har en förmåga att dra ned på tempot när han får bollen, vilket var återkommande även idag. 

- - -

Adam Ståhl (in 46) - 2
Hoppade in med mycket energi. Men detta avtog snabbt när GAIS gjorde två snabba mål i början av andra halvlek. Till skillnad från Therkildsen fyllde han på längs kanten och såg ut att verkligen vilja vända på Djurgårdens läge. 

Daniel Stensson (in 46) - 1
Ersatte Rasmus Schüller, men det blev ett fatalt misslyckande. Den senaste månaden har visat att Stensson inte håller för att vara en bärande spelare i en toppklubb. Bosse Andersson behöver ge sig ut på marknaden för att hitta nya mittfältare under vintern.  

Santeri Haarala (in 46) - 1
Försökte få fart på DIF:s offensiv, utan att lyckas. Nyförvärvet hade problem med bollmottagningarna och samarbetet med övriga anfallsspelare. 

Magnus Eriksson (in 65) - 2
Ett av få glädjeämnen denna tunga DIF-dag. I tidigare matcher har lagkaptenen haft problem att göra skillnad. Idag bidrog han dock med ett lugn, samtidigt som han skapade flera målchanser för sina lagkamrater.  

Viktor Bergh (in 65) - 2
Med facit i hand borde den tidigare Värnamospelaren ha startat. Hoppade in i ett otacksamt läge och gjorde inte bort sig nämnvärt.

* * *

Klarar Djurgården av att ta en Europaplats innan säsongen är över? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2024-09-22 16:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården