Finnvedsvallen, Värnamo, 2022-08-07 17:30

IFK Värnamo - Djurgården
0 - 0

Spelarbetyg: IFK Värnamo – Djurgårdens IF
Aleksandr Vasyutin gjorde sin första allsvenska start denna säsong – och stod för en bra insats.

Segersviten bröts när Djurgården bara fick med sig en poäng borta mot Värnamo. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från Finnvedsvallen.

Aleksandr Vasyutin – 3
Gjorde sin första start i årets allsvenska när Jacob Widell Zetterström vilades efter många matcher den senaste tiden. Slängdes in i hetluften direkt och fick göra flertalet bra räddningar. Ajdin Zeljkovic och Marcus Antonsson i Värnamo fick se sina skott räddas av den ryska målvakten. Agerade resolut i luften när inlägg eller inspel både plockades ned och boxades bort. Styrde backlinjen genom att vara verbal hela matchen igenom. Spelet med fötterna var mindre bra, men annars en stabil insats.

Piotr Johansson – 2
Slutade inte springa trots många matcher på kort tid och såg inte ut att vara trött. Hängde med i offensiven på högerkanten men inläggen saknade kvalitet. Hade ett avslut i den första halvleken, men det smet utanför.

Marcus Danielson – 3
Första allsvenska starten i den blårandiga tröjan sedan guldmatchen mot IFK Norrköping 2019. Såg lite vilsen och nervös ut under de inledande minuterna, men spelade upp sig ju längre matchen gick. Var farlig på fasta situationer med sitt starka huvudspel – men avsluten saknade fart och precision.

Isak Hien – 3
Bra match återigen från den unge mittbacken. Blockerade skott, bröt passningar och rensade bort inlägg – 23-åringen städade bort det mesta i dagens match. Visade dessutom upp ett imponerande offensivt spel med långa bolltransporter från backlinjen upp i planen. Samarbetet med Marcus Danielson fungerade på ett bra sätt.

Elias Andersson – 2
En svår match för relativt nya vänsterbacken. Värnamo klev upp högt i sin press inledningsvis – något som stressade fram misstag hos bortalaget och då framför allt på vänsterkanten. Slarvade i passningsspelet i början av matchen, vilket kunde ha resulterat i ett baklängesmål tidigt. Jobbade sig in i matchen i den andra halvleken, men det hände för lite.

Emmanuel Banda – 3
En av Djurgårdens bästa spelare mot Värnamo. Det syntes tydligt att zambiern inte spelade från start i torsdags mot Sepsi. Mittfältaren hade mycket energi och sprang över hela planen – var nere och rensade för att sedan agera i presspelet högt upp på offensiv planhalva. Ersatte den avstängde Hampus Finndell och gjorde det bitvis utmärkt.

Rasmus Schüller (ut 76) – 3
En klassisk Rasmus Schüller-match från mittfältaren. Agerade som en sköld för backlinjen med sina många bollvinster. Slarvade med en passning i början av matchen, men reparerade misstaget genom att rensa bort bollen framför Djurgårdens mål. Klev av i matchens slutskede med ett kraftigt lindat lår.

Magnus Eriksson – 3
Fortsatte sin fina form. Vann frisparkar på sitt karakteristiska sätt när rumpan fälldes ut. Vann många andrabollar som resulterade i flertalet avslut utanför straffområdet. Hade ett tungt skott innan pausvilan som letade sig upp precis över ribban. Ville mycket i slutet av matchen och tog ut sin frustration på både lagkamrater och domare.

Haris Radetinac – 2
Stor skillnad i prestation idag mot Värnamo i jämförelse med de tidigare Europamatcherna. Kom aldrig loss på sin kant – varken till vänster eller höger. Fick iväg ett avslut som så när träffade mål efter styrning från Värnamoförsvarare. Svag tvåa.

Victor Edvardsen – 2
Börjar det hårda matchandet komma ikapp anfallaren? Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har kunnat starta med 26-åringen i alla matcher sedan Europaäventyret inleddes genom att i många fall göra tidiga byten. I dagens match såg den formstarke spelaren trött ut innan timmen var spelad. Ansvarade för hörnorna tillsammans med Magnus Eriksson – och spelade snyggt fram Gustav Wikheim efter en läcker hörnvariant. Borde gjort 0-1 när bollen bara skulle stötas in i öppet mål, men valde fel fot och det rann ut till inspark.

Gustav Wikheim (ut 61 min) – 2
En av Djurgårdens bästa spelare i den första halvleken. Bjöd på ett gäng magiska dribblingar när hemmalagets spelare lurades upp på läktaren. Var nära på att ge bortalaget ledningen – om inte stolpen hade varit i vägen. Spelhumöret från den första halvleken var som bortblåst i den andra. Bytte kant med Haris Radetinac men såg oinspirerad ut på högerkanten.

Joel Asoro (in 61 min)  – 3
Stark trea här – på gränsen till en fyra. Stod för ett piggt inhopp och serverade Victor Edvardsen fram på ett silverfat. Tempoväxlade förbi motståndarna varje gång. Är Djurgårdens bästa spelare just nu tillsammans med Isak Hien.