Lagbanner
Spelarbetyg: IFK Värnamo - Djurgårdens IF
Det stämde ånyo inte för Djurgården som lämnar Småland med endast en poäng i bagaget.

Spelarbetyg: IFK Värnamo - Djurgårdens IF

Blåränderna lyckades inte följa upp segern mot BP med en ny. Värnamo kvitterade på tilläggstid, vilket innebär att Djurgården tappar i kampen om Europaplatserna. Men hur presterade de lilaklädda spelarna idag individuellt? Forum 1891 har betygsatt de här!

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Rinne (ut 46) - 2
En av två förändringar i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs startelva. Målvakten har varit i behov av vila under en längre tid, vilket han fick senast. Även om Värnamo dominerade stora delar av första halvlek stod Rinne sysslolös för det mesta. Gustav Engvall testade 31-åringen under matchinledningen där målvakten agerade tryggt. Han fick behandling efter en halvtimme, men klarade av att spela halvleken ut. När spelarna klev ut till den andra halvleken var det utan Jacob Rinne. 

Adam Ståhl - 2
Högerbacken anslöt till Blåränderna under sommaren och blev snabbt en självklar del av föreningens backlinje. Spola fram tiden ett par månader och Ståhl är fortsatt given ute till höger, men formkurvan pekar svagt nedåt. Idag kom han inte runt på kanten, samtidigt som han inte utnyttjade den energi han annars brukar ha. Den finske landslagsmannen ska dock ha beröm för sitt försvarsarbete i mitten av första halvlek. 29-åringen agerade räddare i nöden med en brytning i sista stund. 

Miro Tenho - 2
En stabil insats av mittbacken. Det är mycket som inte stämmer i blårandigt just nu, men ingen börda ska läggas på Tenho. Finländaren nådde högst på flera hörnor – och kunde med något bättre skärpa ha lämnat planen som målskytt. 

Marcus Danielson (ut 13)
Tvingades olyckligt gå ut med huvudskada redan i den 13:e minuten. Spelade med det för kort tid för att betygsättas. 

Keita Kosugi - 2
Till skillnad från ytterbackskollegan på andra kanten var japanen betydligt mer involverad i bortalagets spel. Kosugi följde med upp i anfallen och skapade ett par målchanser för sina lagkamrater – samtidigt som han gjorde jobbet i defensiven. Fick ansvaret för bortalagets fasta situationer, men dock med ett mindre bra resultat. Var delaktig i baklängesmålet med ett dåligt inkast. 

Besard Sabovic - 1 
Matchen mot IFK Värnamo var återigen en tillställning där Djurgården tappade poäng på grund av svaga prestationer från mittfältarna. Det är kanske hårt att dela ut ett underkänt betyg till både Sabovic och Schüller, men det är tydligt att dessa två inte klarar av att hålla ihop laget. All skugga ska dock inte falla över dem. Tränarna bör kunna identifiera detta och i stället spela med tre mittfältare. 

Rasmus Schüller (ut 61) - 1
Inte lika sprakande insats som i onsdags mot Brommapojkarna. Förlorade tillsammans med mittfältskollegan Besard Sabovic mittfältsduellen mot ett Värnamo som numerärt var ett nummer större centralt i banan. 

Santeri Haarala - 2
Nyförvärvet har kommit in perfekt i sin nya miljö. Även om han var långt ifrån lika dominant idag, händer det mycket kring Haarala. Yttern har en förmåga att alltid få med sig bollen i trånga situationer, vilket han visade mot Värnamo. Det här är en spelare Djurgården bör bygga kring under kommande år.  

Deniz Hümmet (ut 83) - 3
Bänkad senast, men fick chansen från start idag. Anfallaren spelade dock i en nummer-tio-roll bakom August Priske. Det råder inga tvivel om att Hümmet kan hantera den positionen, men det är bättre för både honom och Djurgården om han spelar central anfallare. Skyttekungen såg ut att bli matchvinnare igen efter ett snyggt mål i slutet av matchen. Mål i två raka matcher – viktiga besked inför avslutningen i höst. 

Tobias Gulliksen (ut 61) - 1 
Ingen bländande insats från stjärnyttern som hittade nätet senast mot Brommapojkarna. Fick likt hela Djurgården det inte att lossna i offensiv väg. Antalet målchanser under norrmannens dryga 60 minuter på planen var få. 

August Priske - 1
Dansken har inte fått det att lossna offensivt i Djurgården sedan ankomsten från grannlandet, vilket även var fallet denna eftermiddag. Han kombinerade förvisso snyggt med Deniz Hümmet vid ett tillfälle, men i övrigt var Priske anonym. Det är tydligt att Djurgården tappar mycket som lag när Priske spelar längst fram och inte Hümmet. 

- - -

Jacob Une Larsson (in 13) - 2

Inledde på bänken men hoppade in tidigt efter lagkamraten Marcus Danielsons sorti. Gjorde det helt okej i en match där kollektivet Djurgården inte kom upp i nivå. Ingen skugga ska falla på mittbacken för varken kvitteringsmålet eller den bleka DIF-insatsen. 

Oscar Jansson (in 46) - 2
Få hade kunnat tro att den rutinerade målvakten skulle spela så mycket i DIF som han nu gjort. Startade senast och blev i eftermiddag inbytt i paus. Hade inte mycket att göra under sin korta tid på planen och ska inte lastas för målet. 

Magnus Eriksson (in 61) - 2
Det går inte att tolka Bergstrand och Lagerlöfs byten i de senaste matcherna på något annat sätt än att Eriksson är före Stensson i hierarkin. Lagkaptenen gjorde ett imponerande inhopp mot GAIS, men dagens insats var inte lika bra. Med det sagt bidrog han med ett lugn som smittade av sig på övriga spelare. 

Gustav Wikheim (in 61) - 3
Ånyo ett piggt inhopp från skadedrabbade Gustav Wikheim som låg bakom Deniz Hümmets 0-1-mål. Äntrade planen med ett driv med boll och offensiv kreativitet som övriga lagkamrater saknade under eftermiddagen. 

Haris Radetinac (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Håller du med i Forum 1891:s betygsättning eller är du av annan åsikt? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Adam Lannebo och Elias Mörk2024-09-29 17:43:00

Fler artiklar om Djurgården