Djurgården dam-Växjö DFF 1-0
Julia Walentowicz blev den stora matchhjälten efter matchens enda mål i segern mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Det blev en drömstart för Magnus Pålsson i sin första match som tränare för Djurgården efter seger med 1-0 mot Växjö DFF.

Djurgården tog tre sköna och viktiga poäng igår på Stockholms stadion efter seger med 1-0 mot  tabelljumbon Växjö DFF. Det blev dessutom den perfekta starten för Magnus Pålsson som huvudtränare för klubben.

Laget:

Magnus valde att fortsätta med en form av 3-5-2 uppställning som förra tränaren Pierre Fondin startade med innan sommaruppehållet.
Sen förra veckans derbyförlust mot AIK gjorde Magnus två förändringar, dels att Nellie Lilja kom tillbaka efter sin avstängning och klev in på det centrala mittfältet istället för Nicole Ruiz Granados. Och att Fanny Lång saknades till denna matchen och ersattes av Julia Walentowicz som tog platsen ute till höger som wingback, Sara Olai flyttade då över till vänstersidan.

Målet:

Målet gjordes i den tionde minuten efter ett fint anfall längs med vänsterkanten där Elisabeth Addo kombinerade sig fram och spelade in till Sara Olai som kom till avslut. Växjös målvakt Katlynn Fraine stod för en väldigt fin räddning men på returen störtade Julia Walentowicz fram och likt en riktig ”järnkamin” och tryckte in bollen i mål. Detta var Julias första mål i Damallsvenskan.

Såhär säger Julia till Sportbladet Play om sitt mål :

” Jag tänkte bara, den ska in i mål, inget annat. Det var en otrolig känsla, Djurgårdshjärtat sprängs ju. Mitt första mål i Allsvenskan och fantastiskt att få göra det hemma på Stadion inför vår hemmapublik”

Växjö var inte ofarliga i den här matchen utan skapade ett par fina möjligheter, och deras vassaste kvitteringschans kom i den 71:a minuten när gästernas Tilde Johansson prickade ribban efter en högerhörna, via Kelsey Dougherty.
Och den sista chansen för Växjö kom i matchens sista sekunder då Juliette kemppi kom till avslut på bortre stolpen efter en högerhörna, men Kelsey Dougherty stod för en fin och matchavgörande räddning

Djurgården var dock det bättre laget sett över nittio minuter och hade också möjligheter att avgöra den här matchen tidigare.
Den bästa chansen utöver målet kom i minut 79 när Sara Olai kom till ett nytt avslut inne i boxen, återigen efter ett fint anfall efter vänsterkanten, men Växjös målvakt Fraine stod för en ny räddning. I samma sekvens kunde dessutom Djurgården fått straff vid två tillfällen, dels när bollen såg ut att hamna på en växjöspelares arm, och dels i efterföljande situation när Elisabeth Addo föll i närkamp med försvarare men ingen straff i någon av situationerna.

Men matchen slutade 1-0 och därmed tre väldigt sköna poäng för Djurgården efter den senaste tidens turbulens, och skön arbetsro för nye tränaren Magnus Pålsson att jobba vidare i till nästa match som spelas Söndag 5/9 borta mot Linköping.

Intervju med matchvinnaren Julia Walentowicz och tränaren Magnus Pålsson finns på Djurgårdens hemsida DIF.se