Djurgården dam- Vittsjö GIK 2-2
Hayley Dowd var en av målskyttarna i matchen mot Vittsjö GIK. Matchen slutade tillslut 2-2. foto: Bildbyrån

Det blev delad pott under lördagen mellan DIF och gästande Vittsjö GIK på Stockholms stadion. Matchen slutade 2-2.

Startelvan:

Det blev Fanny Lång som tog platsen i trebackslinjen istället för avstängda Portia Boakye. Annars var det samma laguppställning som i senaste matchen mot Linköping.
På tränarsidan så blev det assisterande tränaren i Djurgården August Fors som ledde laget då huvudtränaren Magnus Pålsson missade matchen av personliga skäl.

Första halvlek:

Detta var en chansrik och underhållande match där båda lagen turades om att skapa chanser och styra spelet, och där båda lagen hade ledningen i matchen.

Vittsjö tog ledningen i matchen i den 20:e minuten genom Fernanda Da Silva efter ett långt högerinlägg som landade hos Da Silva som skickligt vände runt och drog till ett distinkt skott som var otagbart för Kelsey Daugherty i Djurgårdens mål.

Men strax innan pausvilan så fick DIF frispark strax utanför gästernas straffområde, en bit ute till höger. Fanny Lång klev fram och drog till med vänsterfoten via muren och in vid den bortre stolpen till 1-1. Såklart ett viktigt psykologiskt mål.

Andra Halvlek:

Matchen fortsatte att bölja åt båda hållen och det var ovisst vilket håll matchen skulle gå i slutändan.
I minut 47 så kom en jättechans för Vittsjö att ta ledningen när ett inlägg från högerkanten landade hos Clara Markstedt i straffområdet som i sin tur nickade i ribban.

Men istället var det blåränderna som tog ledningen i matchen i minut 51 när Linda Motlhalo slog en fin djupledsboll till Hayley Dowd som skickligt och behärskat kunde placera in bollen förbi gästernas Sabrina DÁngelo till 2-1.

Efter målet blev matchbilden mer tydlig med att Vittsjö tog kommandot i matchen och gick för ett kvitteringsmål, medans DIF låg kompakt och satsade mer på omställningar.
Men redan i minut 68 kom kvitteringen för gästerna när återigen ett högerinlägg skapade problem för Djurgården. Det höga inlägget skapade en höjdduell mellan Kelsey Daugherty och gästernas Clara Markstedt som tyvärr för hemmalaget Markstedt vann och kunde trycka in bollen i mål till 2-2.

Resterande del av matchen så var det blåränderna som var närmast ett segermål och med hjälp av hemmapubliken på Stockholms stadion orkade gå för en forcering, dock så var Vittsjö absolut inte ofarliga utan stack fram med några vassa omställningar och några farliga hörnor.

Men i slutminuterna kom så en jättechans för DIF när en fin omställning slutade med ett fint skottläge ute till vänster vid straffområdeslinjen för inhoppande debutanten Nea Flyborg som drog till men en fin räddning av Sabrina DÁangelo. I sekvensen efter drog Daniella Zamora till med högern men en ny räddning av DÁngelo.

Men det blev inga fler mål utan matchen slutade 2-2 som i slutändan ändå får ses som ett rättvist resultat.

En mer utförlig rapport av matchen och dessutom en intervju med en av målskyttarna Fanny Lång kan ses på klubbens hemsida DIF.se.

Nu väntar det ett landslagsuppehåll i Damallsvenskan och nästa match spelas igen den 25/9 hemma på Stockholms stadion mot Hammarby.