Djurgården - Malmö FF  2-0 - Ännu en tung förlust på Tele 2

Djurgården - Malmö FF 2-0 - Ännu en tung förlust på Tele 2

Stort bollinnehav men Malmö gick ännu en gång på pumpen mot Djurgården.

Efter den direkt svaga insatsen mot Mjällby ändrade Henrik Rydström en hel del i startelvan. Ut jämfört med senast var Martin Olsson, Oscar Lewicki, Moustafa Zeidan och in med Pontus Jansson, Otto Rosengren och Taha Ali.

Malmö började relativt piggt men det var också så att Djurgården lät Malmö ha mycket boll och istället väntade på att få ställa om när tillfälle gavs och efter tio minuter var det dags för ett sådant och Djurgården tog flera löpningar där Malmö inte räknade in folk ordentligt och vips kunde Oliver Berg löpa in i straffområdet och när dessutom Oskar Fallenius hittade ny yta var det klippt och Fallenius kunde stöta in 1-0 från nära håll helt omarkerad.

Några minuter var det sånär dags igen. Inlägg som vi saknade kontroll på och så blev Joel Asoro helt fri mitt framför Dahlin men nicken var tack och lov bedrövlig. Samma problem som tidigare när det togs löpningar in mot backlinjen och Moisander behöver välja vem han skulle markera och då blev en annan spelare fri. Mittfältet tar praktiskt taget noll löpningar i djupet för att följa en motståndare och då blir det farligt.

Malmö hade mycket boll men har egentligen bara en enda chans i halvleken när Kiese Thelin vände runt och fick iväg ett ganska löst skott efter en fin prestation av Nanasi i förarbetet.

Djurgården hade inte mycket boll men när de väl kom fram till något var de betydligt farligare och ledningen i paus var klart rättvis.

Till den andra halvleken försökte Malmö höja tempot och det såg periodvis något bättre ut. Det blev också några bättre chanser men riktigt nära kändes det aldrig. Djurgården lät Malmö ha mycket boll och jobbade sen på att försöka utnyttja misstagen hos MFF.

Med kvarten kvar hade Malmö fortfarande mycket av spelet och dominerade bollinnehavet stort. Då byttes Pontus Jansson och Sören Rieks ut i förmån för Derek Cornelius samt nye Sebastian Jörgensen. Efter det bytet hade Malmö inte mycket spel och det var sällan flera passningar i rad gick hem. Det blev, såklart, kostsamt och några minuter senare bröt Haris Radetinac in från vänster och sköt enkelt in bollen vid bortre stolpen när Lasse Nielsen inte kom tillräckligt nära. 2-0 och ridå.

Djurgården kunde spela av matchen och Malmö skapade absolut ingenting i jakten på en reducering. Ännu en tung förlust mot Djurgården och våra problem på Tele2 fortsätter.

--------------
Att vi förlorar mot Djurgården är inget nytt så jag vet inte om det här beror på att vi saknas många spelare eller inte. Men återigen, som jag var inne på i måndag morgon, det kommer ta tid att få vårt ganska svåra spel att fungera med så många nya nyckelspelare som ska in.

--------------
Det finns perioder som är ganska bra. Djurgården är täta och låter oss ha mycket boll men jag tycker vi gör en hel del bra saker - inte minst i andra halvlek. Men vi är inte tillräckligt vassa när läget dyker upp. Det måste vi vara mot ett lag som Djurgården.
Och efter bytet med kvarten kvar sätter vi knappt två passningar i rad. Det är såklart för dåligt.

--------------
Otto blandar och ger en hel del. Som förväntat. Avstängd i nästa match dock.

--------------
Jag vill ju, som jag varit inne på många gånger tidigare, gärna ha en mittfältare med starka defensiv. Uppenbarligen är det inte så Rydström vill spela men då kommer man också bli straffad av att folk inte tar det defensiva jobbet. Det blev vi i dag. Vi blev det mot Elfsborg och vi blev det delvis mot Häcken.

Berg Johnsen ska ju emellertid vara starkare defensivt så förhoppningsvis tar han löpningarna som behövs.

--------------
På en något mer positiv not tycker jag att Ceesay gör bästa matchen på länge. Han kommer fint i offensiven. Tyvärr saknar ju nästan alltid sista passen rätt adress, men spelar han såhär blir han ett hot motståndet måste ha med i beräkningen.

--------------
Jag tycker inte vi gör en katastrofmatch, bortsett sista kvarten som är bedrövlig, men det är en svag insats och då förlorar man mot Djurgården borta. Svårare är det inte.

--------------
Nu behöver Rydström behöva hitta lösningar på de problem vi har. Jag tycker framförallt att vi är för slarviga i defensiven och det kostar mycket om vi ska släppa in två mål per match. Någonstans behöver vi sätta defensiven ordentligt först. Jag vill gärna se en trebackslinje för att vi ska börja kontrollera inspelen mer vettigt.

Men självfallet har vi också problem offensivt med att vi skapar för dåligt med chanser. Vi skapade för lite mot Mjällby och vi skapar för lite i dag.

--------------
Nu ska vi hem och hämta andan. På söndag match i Stockholm igen. Då behöver vi bryta förlusttrenden.
Upp på hästen igen.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-07-17 21:05:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?