Djurgårdens redaktion tippar tabellen

Djurgårdens redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Näst på tur är Djurgården IFs redaktion här på SvenskaFans.

Eric Caballero Häyhtiös – Forum 1891

Tippa tabellen
1. Malmö FF
2. Djurgårdens IF
3. BK Häcken
4. Elfsborg
5. Hammarby
6. AIK
7. Mjällby
8. IFK Norrköping
9. IFK Värnamo
10. Kalmar FF
11. IFK Göteborg
12. IK Sirius
13. Degerfors
14. Halmstad BK
15. Varberg
16. Brommapojkarna

Motivera topp 3
De tre starkaste lagen på förhand tycker jag är MFF, Djurgården och BK Häcken. Man kan såklart argumentera för att Hammarby ska in i topp 3, men i slutändan tror jag att de kommer bränna mycket krut på att lyckas i Europa och därmed tappa i toppstriden i Allsvenskan. Malmö spelar inte i Europa i år och har stundtals sett riktigt bra ut under cupspelet. Första halvlek mot Djurgården i kvartsfinalen var magnifik och där visade man upp en skyhög högsta nivå som få lag i serien kan matcha. Att Malmö inte spelar i Europa som de andra förmodade toppkonkurrenterna tror jag talar för att titeln landar i Skåne. Häcken tror jag kommer gå urstarkt under våren för att sedan tappa poäng under sensommaren och hösten. Laget har inte erfarenheten av dubbelt matchande och det tror jag kommer påverka lagets chanser negativt. Dessutom förväntar jag mig att laget från Hisingen kommer sälja en hel del spelare under sommaren. Ersättare kommer såklart att plockas in, men det är sällan nyförvärv kommer in och anpassar sig efter spelsystem och sätter avtryck direkt.

Motivera botten 3
BP har sålt många av sina lovande spelare och jag tycker inte ersättarna håller en tillräckligt hög nivå för att hålla kvar klubben i Allsvenskan. Laget har varit dåligt under cupspelet och kommer åka ut i år. Varberg var kanske seriens sämsta lag under höstsäsongen förra året och man har knappast imponerat på något sätt under försäsongen. Nej, jag tror inte att Jocke Persson klarar av att hålla Varberg ovanför vattenytan ännu en säsong. Under senaste vändan i Allsvenskan visade Halmstad upp ett ramstarkt försvar men ett svagt anfallsspel som till slut straffade dem hela vägen ur Allsvenskan. Laget är nu tillbaka i den högsta serien och jag tror att deras säsong kommer se ut på ett någorlunda likt sätt som förra vändan. Försvaret kommer släppa in fler mål än säsongen 2021 och man kommer fortsatt ha det tufft med målgörandet. Laget är dock bättre än sina andra två bottenkonkurrenter och kniper därför en kvalplats.

Motivera ditt lags placering
Hjärtat vill hemskt gärna sätta Blåränderna som etta, men hjärnan tror att vi trots en bred trupp till vårt förfogande inte går hela vägen i år heller. Mycket talar för att Djurgården återigen gör en bra säsong, men då det förväntas bli en hel del spelartapp (tänker då främst på Asoro och Finndell) under sommaren tror jag det bli kan svårt att bärga guldet. Nyförvärv brukar ha en längre anpassningstid till Kim och “Tolles” spelsätt och det är något jag tror kommer påverka slutplaceringen i Allsvenskan. Laget har dock alla möjligheter att stå som seriesegrare när säsongen summeras, men för det krävs att eventuella nyförvärv anpassar sig snabbt samtidigt som spelarförsäljningarna under sommaren inte blir för kostsamma.

Hur tippar du Allsvenskan 2023?

TV: Thomas Lagerlöfs tankar inför Allsvenskan 2023

SVENSKAFANS.COM2023-03-27 10:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans