Dramatik i Sevilla

Här följer resultaten i torsdagens EM-kvalmatcher.

Spanien besegrade Skottland

Blickarna under torsdagens EM-kval var främst riktade mot Sevilla, där den något överraskande gruppledaren Skottland hade chansen att dryga ut avståndet i tabellen till favoriten Spanien. Länge höll man ut och hade även en boll i mål i den andra halvleken. Först såg det dessutom ut som om det skulle bli godkänt och målskytten Scott McTominay skulle gå till den skotska fotbollshistorien som den store spanskdödaren, då han ju avgjorde den första matchen lagen emellan. Men så blev det inte. Målet dömdes bort och Spanien kunde till slut vinna med 2-0, mycket tack vare smarta byten av förbundskapten Fuente.

Erling Haaland gjorde två mål när Norge vann komfortabelt borta mot Cypern.

Kroatien åkte på en kalldusch när ett hårt kämpande Turkiet vann med 1-0 i Osijek.

Albanien gjorde processen kort med Tjeckien och vann med 3-0, där tjeckerna visserligen åkte på en utvisning i den 39: e minuten, men Albanien imponerar och leder gruppen.