Dramatiskt slut på Grimsta IP
Poängräddare: #58 Othman El Kabir --- Foto Kjell Svensson

En riktigt fin eftermiddag vädermässigt när AFC United tog sig till Grimsta IP i Vällingby för en match i Superettan mot hemmalaget IF Brommapojkarna. Två lag som ännu inte vunnit någon match efter två omgångar. Nu blev det ingen segrare heller i tredje omgången Resultat: IF BP - AFC United 1 - 1 (1-0)

AFC:s Othman El Kabir var den som fick iväg ett avslut redan i 6:e min, tyvärr utanför målramen. BP:s första avslut i 24:e min genom Gabriel Petrovic blev också matchens första mål.
AFC försökte svara men Rabi Elia:s avslut gick utanför målet.
Petrovic var framme med ett avslut på mål i halvlekens sista sekunder. Hemmalagets 1-0 ledning får nog anses vara rärrvis då man hade tre avslut på mål och AFC inget på mål

Precis som i första halvlek så var det Othman EL Kabir som fick iväg första avslutet mot mål, dock utanför målramen igen.
I matchens 53:e min drar Utos Delic på sig rött kort och AFC får kämpa med 9 utespelare.
Inbytte Chidi Omeje fick iväg AFC:s första avslut på mål i den 71:a min.
AFC fortsatte kriga och i 3:e tilläggsminuten spelar Chidi Omeje fram Othman El Kabir som gör 1-1 och vild glädje hos AFC.
Nu väntar en ny match på söndag, fortfarande ovisst  vilken arena det blir i nästa omgång. Skytteholm byter konstgräset, så därför går minst en match på bortaplan, den mot Utsiktens BK inkommande söndag 26:e april.

Startelvan: 4 - 2 - 3 - 1
Joshua Wicks (Mv) (K) - Filip Rogic - Juan Hervias - Denis Vianna da Silva - Uros Delic (utvisn 53) - Linus Smedjegården (77) - Rabi Elia - Omar Eddahri - Othman El Kabir - Yussuf Saleh (46) - Luca Gerbino Polo (60)
Ersättare: Pilip Vaitsiakhorich (Mv) - Rinor Nushi - Danijel Morariju (46) - Omar Jawo - Robert Massi (77) - Chidi Omeje (60).
Domare: Robert Daradic