Bajen utspelade av Malmö borta

Bajen blev utklassade av pågarna från Malmö. Tyvärr krävdes ett smärre mirakel för att man skulle kunna rubba hemmalaget. Det inträffade inte. En usel Bajenmatch som både vi supportrar och till synes även spelarna bara ville skulle ta slut efter 46 minuters spel.

Första halvlek:

Bajen börjar piggt. Sticker upp i vassa omställningar. Men när den bästa av dem resulterar i ett drömläge för Kaca som långt ifrån är i sin bästa form just nu bränner. Visst är det en grym räddning av Dahlin men en Kaka i normal 2019-form hade garvat in den med ena handen i fickan. Där och då känns det som att Bajen tappar det sista gny av hopp man hade inför denna fajt.

Detta märks om inte annat ett par minuter senare då hemmalaget tar ledningen på en hörna. Alltså, det försvararbetet kan man skriva en hel bluesplatta om. Om målskytten hade haft det minsta drag av torgskräck hade han rasat ihop i en ångestattack. Det är den tredje hörna på raken i matchen som motståndarna kommer till avslut.

Lite senare sumpar man bollen centralt och en djupledspassning senare står det 2-0. Bajen verkar tro att de kan slå Malmö med finlir i den form man är just nu. Tyvärr är det inte så. Ska man ha beröm för att man försöker lira sin fotboll  så kan man väl få en blomma. Men allt annat är värt ett par skopor skit. Det här är verkligen inte godkänt, Bajen.

Andra halvlek:
Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Om man i omklädningsrummet pratade om att bli mer nogranna och vara mer koncentrerade så sket det sig omgående. 15 sekunder in i den andra halvleken hade man erövrat bollen efter hemmalagets avspark. Efter 20 hade man släppt in trean efter att ha försökt tunnla sig ur eget straffområde. Ridå.

Det saknas ledare i dagens Bajen. Kom nu fan inte och tjata om Djurdjic igen. Det måste finnas fler som kan ta den rollen. Kolla vilka lirare som finns i truppen. Vem springer för en annan? Vem vägrar torska en 50/50-duell? Vem peppar laget i pausen? Vem dunkar in en retur med keeper och hela skiten? Vem gör något alls?

Defensiva fasta. Herregud. Offensiva fasta. Gäsp.

Bäst i Bajen: Gustav Ludwigson. Hjärtat. Slitet. I 90+.