Tunavallen, 2023-08-05 13:00

AFC Eskilstuna - Öster
1 - 1

Efter AFC Eskilstuna - Östers IF: Nick Wolters mina damer och herrar!

Båda lagens vinstsvit bröts på Tunavallen, men båda är också fortsatt obesegrade. Matchen slutade 1-1.

Nick Wolters som under gårdagen firade födelsedag stod för flera kvalificerade räddningar när AFC kryssade på Tunavallen. Dock var det hemmalaget som tog ledningen efter endast 6 minuter. Efter en bra svepande boll mot AFC’s vänsterkant kunde Armin Culum ta emot bollen och driva mot mål. I steget placerade han sen skottet i det bortre hörnet för 1-0 AFC.

Efter målet böljade matchen lite fram och tillbaka och båda lagen delade chanser. Det syntes att AFC mötte ett lag i en klass över de tidigare man mött under vinstsviten.  Öster spelade stundtals riktigt bra fotboll och hade flera chanser där AFC’s backlinje och målvakt fick vara på alerten. Strax innan paus fick Öster utdelning efter ett bra inlägg, och nick av Adam Bergmark Wiberg. Anfallaren ökade på målskyttet till nummer 11 för säsongen.

I andra halvlek tryckte Öster på för ett ledningsmål och hade flera bra chanser, men Nick Wolters fortsatte storspela. Åt andra hållet hade AFC några kontringschanser, men aldrig dök det där riktiga guldläget upp. Matchen slutade 1-1, ett resultat som iallafall AFC är ganska nöjda med.

Härnäst för AFC’s del väntar Östersund på bortaplan som själva är i bra form och vann under gårdagen mot Landskrona med 1-0. Den matchen går av stapeln på lördag kl 15:00! Forza AFC!

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2023-08-06 10:31:58