Tunavallen, 2021-06-12 13:00

AFC Eskilstuna - Falkenberg
1 - 1

Efter AFC - FFF

Efter AFC - FFF

Det blev 1 poäng i AFC's första match utan Özcan, men det kunde ha blivit 3 stycken.

Information - 
Detta var första matchen på väldigt länge som AFC fick spela inför publik på Tunavallen vilket var roligt att se. De tappra själarna som var på plats gjorde bra med ljud ifrån sig och höll igång matchen igenom. 
Det regnade även kraftigt matchen igenom och blev väldigt kallt ett tag. 
Innan domaren blåste i pipan fick även Alexander Ahl-Holmström ta emot priset "Månadens Spelare" i Superettan för Maj. Stort grattis Alexander. 

Matchrapport - 
Startelvan för AFC's del väckte lite oro. Ingen Wikström som efter hans medverkan i Eskilstuna-Kuriren inte var med ens på bänken. Inte heller någon Rödin eller Bazi. Ismet Lushaku fanns dock tillbaka på bänken, lika så Noel Törnqvist. Annars var det en 4-backlinje med Tihi och Mammar centralt med Rafael och Manns på varsin kant. Takahashi och Blati Touré på mitten, med Linnér och Alsanati på kanterna. Ahl-Holmström (kapten) och Coffey längst fram. 
Matchen började i ganska högt tempo och det fanns chanser åt båda håll. 
Den första riktigt heta skulle dock komma till bortalagets Umar Bala Mohammed. Bollen damp ner hos nigerianen som klippte till rakt i ribban över Josh Wicks, mycket nära 1-0. 
AFC hade även dem bud på mål, och det syntes att hemmalaget försökte spela lite mer direkt i denna match. Både Jesper Manns och André Alsanati lockade ur snygga räddningar ifrån Viktor Noring. 
Detta innebar en ställning 0-0 i halvlek, med litet övertag utav hemmalaget. 
I den andra halvleken skulle det dock ändras, och det skulle bli en tråkig syn för hemmasupportrarna. 
Förra veckan släppte Josh Wicks in en hörna direkt från sparken, och något liknande hände även här. Amerikanen försökte plocka ner en hög boll, men han tappade den rakt vid fötterna på Kwame Kizito som enkelt kunde göra sitt andra mål på 2 matcher. Efter detta gick luften ur AFC lite och man behövde göra några byten för att få liv i matchen igen. Inbytta Viktor Fors och Ismet Lushaku kombinerade väl längs kanten, skottet av Lushaku räddades av målvakten men på returen fanns Ashley Coffey som gjorde 1-1, och sitt andra mål i AFC! 
Efter det målet var det total dominans av AFC som letade frenetiskt efter ett sent mål som skulle innebära 3 poäng. Inhoppande Viktor Götesson hade två utmärkta lägen, men den tidigare Falkenbergs-forwarden lyckades inte sänka sitt gamla lag, utan det slutade lika 1-1 på Tunavallen. 

Rättvist resultat - 
Med reservering för färgade ögon så tyckte jag att AFC var förtjänta av alla 3 poäng. Man visade upp ett rakare och mer effektivt spel idag, något som supportarna länge har suktat efter, mig inkluderad. Man druttade inte runt så mycket med bollen utan fick in den i boxen vid flera tillfällen. Med de målchanser man skapade var man förtjänta av alla 3 poäng. Sedan känns det tråkigt att för andra matchen i rad släppa in ett riktigt skitmål. 

De bästa spelarna i båda lagen - 

AFC - Albin Linnér. När AFC gick till anfall var det alltid genom kanterna, och idag gjorde Linnér sin bästa match i AFC-tröjan så här långt. Han var alltid sugen på att driva förbi sin försvarare och slå ett inlägg vilket var bra. André Alsanati på andra kanten var också väldigt bra, en spelare som börjar växa mer och mer i mina ögon. Självklart ska man även gratulera Coffey för målet. 

FFF - Kwame Kizito. Det var ingen spelare som utmärkte sig jättemycket i bortalaget i mina ögon, så jag har valt målskytten Kwame Kizito. Utöver målet var han delaktig i spelet och använde sin fysik bra. Viktor Noring i kassen var också bra för FFF och stod för flera svettiga räddningar. 

Så startade de båda lagen - 

AFC: 
31. Josh Wicks.
21. Jesper Manns, ut minut 71. 
2. Robin Tihi.
3. Karim Mammar.
16. York Rafael
23. Kazuki "Kazu" Takahashi, ut minut 71. 
22. Ibrahim Blati Touré, ut minut 71. 
14. Albin Linnér. 
8. André Alsanati. 
19. Alexander Ahl-Holmström, ut minut 87. 
9. Ashley Coffey, ut minut 87. 

Avbytare - 
15. Viktor Fors, in minut 71. 
20. Lawson Sabah, in minut 71. 
17. Ismet Lushaku, in minut 71. 
70. Chidi Omeje, in minut 87. 
24. Viktor Götesson, in minut 87. 

FFF: 
31. Viktor Noring. 
25. Tobias Englund. 
4. Axel Norén. 
8. Tobias Karlsson. 
18. Leo Borgström, ut minut 80. 
13. Bala Mohammed. 
17. Samuel Adrian
12. Christoffer Karlsson, ut minut 84. 
6. Anton Wede
3. Kwame Kizito, ut minut 80. 
45. ABW - Adam Bergmark Wiberg

Avbytare - 
9. Oliver Hintsa, in minut 80. 
11. Edi Sylisufaj, in minut 80. 
28. Melker Nilsson, in minut 84. 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-06-12 17:47:36
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna