Grimsta IP, 2021-10-03 13:00

Akropolis IF - AFC Eskilstuna
1 - 0

Efter Akropolis - AFC

Efter Akropolis - AFC

AFC's jobbiga svit fortsatte mot Akropolis. Hemmalaget vann med 1-0.

Inför - För mig kändes det som att trenden skulle avslutas för AFC, men så var inte fallet. Man har nu 5 raka utan vinst. Startelvan för matchen såg ut som följande: Törnqvist, Michel, Tihi, Fors, Mammar, Yakubu, Takahashi, Touré, Alsanati, Ahl-Holmström, Coffey. Bänken: Wicks, Baze, Linnér, Rafael, Lushaku, Manns, Farah Shahin. 

Matchrapport - AFC fick ett jätteläge att tidigt sätta 1-0, Yakubu missade dock från bara några meter ifrån. I minut 35 kom också 1-0 för AFC, trodde vi på ståplats iallafall. Efter Robin Tihi blev nedsparkad i boxen pekade domaren på straffpunkten. Alsanati lurade målvakten åt fel håll men rullade sedan sin straff utanför. Bara minuter senare gjorde Cesar Weilid 1-0 för Akropolis efter dåligt bolltapp av AFC. 

1-0 stod sig till halvtid, i den andra delen av matchen hade AFC lägen att utjämna, Linnér och Yakubu var båda nära, men om man ska vara ärlig kom aldrig det där riktigt heta läget. AFC hade helt enastående 73% boll, men man hittade inte tillräckligt många lägen för att göra mål. 

Rättvist resultat? - Jag har redan varit inne på det, men för att summera matchen. AFC hade väldigt mycket boll, man rullade och rullade men med alldeles för lite tempo, vi som stod på bortastå blev riktigt frustrerade med tempot. Efter Akropolis gjorde 1-0 backade man hem och försvarade. Man var disciplinerade och organiserade. AFC skulle såklart ha gjort mål från straffen och det kunde ha gjort att matchen hade kunnat tagit en annan väg. 

Bästa spelaren i båda lagen - 
Akropolis - Oretsis Menka. Trots att AFC inte fick iväg så många skott var Menka bra i matchen. Minns inte senaste gången jag såg en målvakt som var så bra i luften, han vann varenda boll. Utöver det pratade han väldigt bra matchen igenom, något som jag värdesätter högt i en målvakt. 

AFC - Kazuki Takahashi. Han var mycket bättre än alla andra AFC-spelare under matchen. Han såg trygg ut med och utan boll. När Takahashi har en bra dag, är han en riktig fröjd att se. 

Övrigt - Tillsist ska jag be om ursäkt, delvis för att denna rapport är lite kortare än vanligt, men också lite sen. Jag som gymnasiestudent har en ganska stressig vardag som det är, men jag försöker få ut dessa så snabbt som möjligt, fortsatt tack för att ni läser. Nu tar AFC ett välbehövligt break innan hemmamatchen mot VSK den 16 Oktober. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-10-05 21:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna