Landskrona IP A-plan, 2021-05-08 13:00

Landskrona - AFC Eskilstuna
1 - 0

Efter LBoIS - AFC

Efter LBoIS - AFC

Två matcher i Skåne, två förluster. Så låter facit efter en ny förlust med 1-0 mot Landskrona BoIS.

I ett soligt Landskrona blåste domaren Fredrik Hansson igång matchen. AFC hade en svår uppgift framför sig, nämligen slå ett lag som inte hade smakat på ett nederlag i årets Superettan, och så skulle det fortsätta.
Men denna match var som man kallar det "A game of two halves". 
I den första halvleken hade AFC Eskilstuna full kontroll. Man rullade boll med självförtroende och skapade chanser. Bland annat Rasmus Wikström var nära att knoppa in en hörna och Marwan Baze hade flera farliga chanser som han inte lyckades förvalta bakom den duktige Kaddoura. 
AFC's högra press fungerade bra i inledningen, hemmalaget hade svårt att ta ett ordentligt grepp om matchen. 
När LBoIS väl tog sig framåt handlade det ständigt om Hampus Ferhm. Han kom igenom gång på gång bakom AFC's backlinje och skapade farligheter. AFC hade även ett rop på straff när Alexander Ahl-Holmström gick ned i straffområdet. Domare Hansson tog pipan till munnen men blåste aldrig, utan viftade istället bort protesterna efter att linjedomaren nekat straffen. Personligen har jag sett flera liknande situationer blivit givna förut, så den skulle lika bra kunnat gått åt andra hållet. 
När första 45 var färdigspelade var nog AFC ganska nöjda, förutom att bollen inte hade gått i mål än. 
Efter pausvilan blev LBoIS ett helt annat lag dock. Man kom ut med mer energi, mer fart, mer kreativitet och löpvilja. 
Både Linus Olsson och Filip Ottosson hade farliga chanser men lyckades inte förvalta. 
Även hemmalaget hade ett rop på straff, men den var lite svagare än AFC's i första och domaren gjorde rätt i att inte blåsa i det läget. 
AFC hade läget att göra matchens första mål genom Ahl-Holmström när anfallaren gick igenom, men Kaddoura i LBoIS målet stod för en mycket imponerande insats. 
Målet för LBoIS skulle tillslut komma, och det var killen jag pekade ut på förhand som skulle göra det, nämligen Linus Olsson. Bra förarbete längs kanten ledde till ett inspel som den tidigare Rosengård -forwarden dunkade dit 1-0. 
Efter det blev det en naturlig matchbild, både lagen gjorde några byten och AFC lyfte upp det mesta för att hitta en kvittering. Trots att man låg och hotade runt LBoIS straffområde fick man aldrig någon vass chans utan hemmalaget snodde med sig 3 poäng. 

Jag är sällan negativ men idag var AFC riktigt svaga. Efter en mycket bra första halvlek är det oförståeligt hur man kan gå ut och göra en så katastrofalt dålig andra. AFC kommer verkligen behöva rycka upp sig mot J-Södra hemma på Söndag. För Landskronas del så är de förmodligen väldigt nöjda med dagens insats. Resultatet innebär att hemmalaget går upp på en 2:a plats medan AFC slinker ned till en 11:e plats (I skrivande stund). Landskronas nästa match är emot FFF den 18 maj. 

AFC ska inte kunna skylla på något, men mattan på Landskrona IP var minst sagt dålig och kanske påverkade. 

Lushaku var även lagkapten idag i Rödins frånvaro, vilket jag tyckte var ett dåligt beslut. Wicks ska i mina ögon ha bindeln när Pontus ej är med. 

De bästa spelarna i båda lagen: 

LBoIS - Hampus Ferhm. Det syntes verkligen att ytterbacken är en omskolad ytterforward i denna matchen. Han var konstant uppe och hjälpe hemmalagets offensiva spel, samtidigt som han var stabil bakåt och lugn med bollen, hemmalagets i särklass bästa spelare idag. 

AFC - Rasmus Wikström. Trots en dålig insats var mittbacken återigen imponerande för AFC. Han hördes genom hela matchen och stod för flera bra brytningar. Utöver Rasmus var AFC's backlinje relativt svag idag. Tihi har inte riktigt nått upp till förväntningarna hitintills och det syntes av Hartzell inte spelat på ett tag. 

Så startade de båda lagen:

LBoIS:
1. Amr Kaddoura.
22. Hampus Ferhm, ut minut 89. 
4. Viktor Wihlstrand
13. Andreas Murbeck
7. Alexander Tkacz
18. Filip Otosson, ut minut 82. 
8. Måns Ekvall, ut minut 82. 
11. Filip Olsson
17. Oscar Petersson, ut minut 65. 
9. Linus Olsson. 
21. Kevin Jensen, ut minut 65. 

Avbytare: 
10. Robin Hofsö, in minut 65. 
15. Melker Heier, in minut 65. 
5. Passi Prudence, in minut 82. 
6. Philip Andersson, in minut 82. 
2. Johan Rapp, in minut 89. 

AFC:
31. Josh Wicks.
2. Robin Tihi.
6. Rasmus Wikström. 
4. Tim Hartzell, ut minut 86. 
15. Viktor Fors, ut minut 75. 
16. York Rafael
22. Ibrahim Blati Touré, ut minut 74. 
17. Ismet Lushaku
10. Marwan Baze, ut minut 80. 
8. André Alsanati, ut minut 73. 
19. Alexander Ahl-Holmström. 

Avbytare: 
99. Omar Jemal, in minut 73. 
23. Kazuki Takahashi, in minut 74. 
21. Jesper Manns, in minut 75. 
9. Ashley Coffey, in minut 80. 
70. Chidi Omeje, in minut 86. 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-05-08 16:24:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna