Efter träningsmatchen MFF-Öster
Taha Ali: Målskytt, bra framåt på båda kanterna men fick också kritik från Rydström.

Efter träningsmatchen MFF-Öster

"Summa summarum: En träningsmatch". Så sammanfattade tränare Henrik Rydström eftermiddagen och lite så känner även jag. Alltid trevligt med match, även om man hellre sett oss i semifinal i cupen, lite spännande att se nyförvärv (i första) och ungdomar (i andra). Men utöver det, inget så vidare värst upphetsande vare sig positivt eller negativt.

Stefano Vecchia fick göra debut trots att han nätt och jämnt hunnit börja träna med sitt nya lag. Det är svårt att kräva särskilt mycket av en spelare med det utgångsläget men han visade ändå några små positiva glimtar bland annat med ett skott som räddades på mållinjen i matchens inledning. Det blir intressant att se mer av Stefano Giuseppe Arne Holmquist Vecchia.(Kunde inte låta bli att skiva ut hela detta underbara namn). 

I första halvlek var det mycket som såg helt okej ut hos Malmö FF. Man kanske inte skapade mängder av farliga målchanser men en hel del fint spel. Tinnerholm och aåg lovande ut ihop på högerkanten redan från början och Anton var ofta snabbt med upp när MFF vann boll. Det stämde inte alltid fullt ut i de mer avgörande lägena men det gav ändå för min del, mersmak. Även bakåt tyckte jag det såg okej ut, särskilt med tanke på att evighetsmaskinen Lasse tvingats stå över på grund av en skada av det lite ovanligare slaget och Martin Olsson ersatte. Men vid Östers ledningsmål såg det lite väl enkelt ut för dem att komma igenom. MFF kvitterade dock redan efter några få minuter genom kapten AC som skapade läget i samspel med Busanello. Utan att på något sätt tokdominera i halvleken kändes ändå MFF som det bästa laget i första halvlek. Lite mycket felpassningar och situationer där tajmningen inte stämde men ändå helt okej. 

"Andra halvlek såg sömnig ut redan från början" sa tränare Rydström i en intervju efter matchen och även här får jag hålla med om. Inledningsvis var det ändå ganska okej, men i takt med att bytena duggade tätare sänktes också spelkvaliten. Efter en fin framstöt på vänsterkanten gjorde Taha Ali 2-1, men nu var det Östers tur att kvittera snabbt efter att MFF-spelarna lät förste målskytten Westermark nicka in bollen helt fri efter en hörna. Hela bänken, förutom Melker Ellborg, luftades och för egen del var det den ganska omskrivne Gudjohnsen jag var mest nyfiken på. Nu hinner man ju inte visa supermycket på en knapp halvtimma, men en del fina aktioner visade han upp och jag tror säkert att vi får se fler inhopp av honom under säsongen. 

Ett par reflektioner i övrigt: 

Rydström fortsätter att vara väldigt tydlig med vad han tycker, även när det innebär att ge kritik åt spelare. I efter matchen intervjun när kommentatorn lyfte Taha Alis spel påpekade Rydström att försvarsspelet lämnade mycket att önska och att Öster i andra halvlek kunde gå förbi lite som de ville på den kanten. "Den är en av sakerna jag är besviken på i matchen". 

Jag ska inte döma helt innan jag sett det live och inte bara i TV men jag har lite dubbla känslor till den där blå kanten runt stora delar av planen. Samtidigt som jag gillar att vår hemmaborg blir så himmelsblå som möjligt så tycker jag att det, i TV-bild ser lite väl plastigt ut. Det känns lite som när man drar av ett plasttäcke från en pool. Men, jag ska ge det en chans. Den, som alltid, omtalade matchtröjan såg däremot riktigt fin ut i bild! 

 

Åsa Flykt2023-03-18 17:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?